Teknolojinin ‘göz‘ü yüksekte!

Geleceğin teknolojileri hayatı kolaylaştıracak.

Teknolojinin ‘göz‘ü yüksekte!
06 Şubat 2015 Cuma 08:11

Akıllı lensler görüş performansını arıtırken renk körlerine özel üretilen televizyonlar hastaları mutlu edecek.

İşte o teknolojilerden bazıları...

Teknoloji hayatı sadece iş anlamında kolaylaştırmıyor üstelik sağlık sorunlarına ameliyatsız çözüm oluyor. Birçok teknoloji markası artık hastalıklara iyi gelecek ürünler üstüne düşmeye başladı. Bu durum hem üreticileri hem de tüketicileri mutlu ediyor. Renk körlerine özel geliştirilen ekran, şekerini ölçen lensler ve cihazları netleştiren gözlükler... Ancak henüz üzerinde çalışmaların devam edilen bu cihazlar henüz raflardaki yerini almadı. Fakat gerek bu hastalıklardan musdarip olanların gerekse teknoloji severlerin dört gözle beklediği bu teknolojilerin bu yıl tüketicilere sunulması bekleniyor.

KAN ŞEKERİNİ ÖLÇEN LENS

Google ve Novartis, kan şekeri seviyelerini ölçebilecek ve görme yeteneğimizi daha üst seviyelere çıkaracak kontakt lensler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Akıllı lensler ile hastaların kendi sağlığını kontrol edeceğini söyleyen Novartis CEO'su Joe Jimenez, lenslerin Autofocus özelliği olan kameraların lenslerindeki teknoloji ile aynı olduğunu ve görüşü düzeltmek için kullanılabileceğini de açıkladı. Novartis, prototipi 2015'in ilk aylarına kadar hazırlamayı hedefliyor.

RENK KÖRLERİNE ÖZEL TV

Spectral Edge tarafından geliştirilmeye başlanan ve Eyeteq TV adı verilen teknoloji renk körü olmayan izleyiciler için görüntüyü bozmadan yayının renklerini kare kare değiştiriyor. Eyeteq TV teknolojisi yeşil, amber ve kırmızı renklerini içeren görüntülerde sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış.

Görüş artık daha net

Oxford Üniversitesi, akıllı gözlüklerden farklı bir gözlük geliştirdi. Gözlük, cisimlerin uzaklığını belirleyerek, topladığı bilgiyi jiroskop, pusula ve GPS ile senkronize edebiliyor. Görüntüler, OLED ekrana yansıtılıyor ve gözlüğü kullanan kişi cisimleri daha keskin hatlarla görebiliyor.

 

Kaynak:aksam.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.