Sahte Gözlükler Sağlığa Zararlı!

Sahte gözlükler hem cilt hem de göz sağlığımız açısından tehlike saçıyor.

Sahte Gözlükler Sağlığa Zararlı!
20 Ekim 2014 Pazartesi 09:38

 

Cilt ve beden sağlığı açısından büyük riskler taşıyan güneşin zararlı etkilerine karşı kullandığımız onlarca krem önerilirken, beden sağlığımız için de özellikle rahat kıyafetler giyilmesine yönelik öneriler sunuluyor uzmanlarca.

 

Beden sağlığımıza da yeterince özen göstermeye çalışıyoruz ancak, unuttuğumuz çok önemli bir şey var, 5 duyu organımızın belki de en kıymetlisi gözlerimizin güneşten en çok etkilenen organ olduğunu unutuyoruz.

 

Sahte güneş gözlüklerine dikkat 

 

Birçoğumuz piyasada 10 ila 50 lira arasında bulunan ve her yerde kolayca erişebileceğimiz güneş gözlüklerini tercih ediyoruz.

 

Göz sağlığından ya da güneşten korunma amacından ziyade bir aksesuar olarak tercih ettiğimiz güneş gözlükleri, en az numaralı diye tabir edilen gözlükler kadar önemli.

 

11 yıldır meslekte bulunduğunu belirten Vizyon Optik İşletme sahibi Emrullah Gümüş bu sahte güneş gözlüklerinin zararı var mı diye sorduk ve akla hayale gelmeyecek kadar büyük zararları olduğunu öğrendik. Gümüş, bu sahte gözlüklerin hem cilt hem de göz sağlığımız açısından zararı olduğunu belirterek kullanılmaması gerektiğini belirtti.

 

Camından çerçevesine kanserojen 

 

Hepimizin modeline kanıp satın aldığı güneş gözlükleri meğer camından çerçevesine kadar tehlike arz ediyormuş. Gümüş,sahte gözlüklerin zararlarını şöyle anlattı;

"Sahte güneş gözlükleri işin gerçeğine bakınca tamamen kanserojen maddeler içeren çerçevelere sahip.

 

Kalitesiz plastikten yapıldıkları için çevreye, doğaya ve kişinin ten temasıyla birleştikleri zaman çok büyük rahatsızlıklar vermektedir.

 

Camlarda yine aynı şekilde ultraviyole ışınlarına karşı koruma özelliği taşımadığından mercek görevi görerek güneş ışınlarını direk göze yansıtma etkisine sahiptir." sözleriyle bu ucuz ya da sahte diye tabir edilen gözlüklerin göz sağlığı açısından çok zararlı olduğunu ifade etti.

 

Vizyon Optik Sahibi Gümüş; bu gözlüklerin göz sağlığını bozarak yaratacağı sıkıntıları ise şöyle anlattı;

"Yaşarma, göz bozukluğu, konjonktuvit hatta ve hatta ileri gidersek görme kayıplarına kadar sebebiyet verebilir." uyarısında bulundu.

 

Kaynak:diyarinsesi.org

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.