Polarize Güneş Gözlüklerinin Dezavantajları...

Polarize güneş gözlüğü, güçlü güneş ışığı altında görüşü geliştirmek için tasarlanmış özel bir gözlük çeşididir.

Polarize Güneş Gözlüklerinin Dezavantajları...
29 Mart 2015 Pazar 11:00



Gözleri ışığın yansıyarak görmeyi engellediği parlama olgusundan korurlar. Ancak, polarize gözlükler her durum için uygun değildir. Belirli durumlarda, bu gözlükleri kullanışsız kılan bazı dezavantajlar mevcuttur.

Kar Sporları...

Belirli bazı durumlarda, polarize güneş gözlüklerinin kar sporları sırasında kullanılması verimsiz olabilmektedir. Polarize güneş gözlükleri, aşağı doğru kayak esnasında kardan yansıyan güneş ışınları sebebiyle buz parçalarının fark edilmesini zorlaştırabilmektedir. Kayak yapan kişi nereye gittiğini fark edemediğinde aniden düşebileceği için bu çok tehlikeli bir durumdur.

Araba Kullanırken...

Polarize güneş gözlüklerinin temel özelliği onları aynı zamanda sürüş için de ideal kılan ışığı yansıtma unsuru olsa da, bu gözlükler bazı durumlarda sürüş esnasında kullanıma uygun değildir. Polarize camlar, aynı zamanda polarize ışıkları yansıtan LCD ekranların bazı açılardan okunmasını neredeyse imkansızlaştırmaktadır. Bu tip ekranların, birçok araç ve motorlu taşıtta bulunması da polarize gözlükleri araç kullanırken tehlikeli kılmaktadır.

Uçarken...

Polarize güneş gözlükleri pilotlar için de tehlikeli olabilir. Polarize güneş gözlükleri, ilk olarak pilotlar tarafından kullanılmasına rağmen, uçaklarda yaygın olarak kullanılan LCD ekranlar gözlüğün kullanımını duraklatmıştır. Pilotlar kontrol panelini görememeyi riske edemeyecekleri için, polarize gözlükler onlar için de uygun değildir.

Fiyat...

Polarize güneş gözlükleri sıradan güneş gözlüklerine göre daha pahalı olma eğilimindedir. Eğer kış sporları yaparken, araba veya uçak kullanırken takabileceğiniz bir güneş gözlüğü bakıyorsanız; polarize camlar harcadığınız ekstra paraya değmeyecektir.



Kaynak:nasilkolay.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.