Polarize Güneş Gözlükleri Nasıl Anlaşılır?

Polarize güneş gözlükler ışığı yansıtarak gözlerinizi etkin bir şekilde korurlar

Polarize Güneş Gözlükleri Nasıl Anlaşılır?
29 Mart 2015 Pazar 11:00

Bu gözlükler özellikle, sürüş, kürek ve balıkçılık gibi birçok açık hava etkinliği için paha biçilmezdir. Polarize gözlükler su gibi bazı yüzeyler üzerinde parlayan ışığı filtreler. Bu şekilde güneşin zararlı ışınlarının etkisini azaltarak, retinayı hasardan korurlar. Yeni bir gözlük alırken gözlüğün polarize olup olmadığını anlamak basit ancak önemli bir adımdır.

Talimatlar:

Denemek istediğiniz gözlüğü ışığa doğru tutun. Açık veya kapalı ortam fark etmez, ışığın kaynağı önemli değildir.

Denediğiniz gözlüğün camlarını, polarize bir gözlüğünkiyle üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Her iki gözlük camından da bakın.

Gözlüklerde birini diğerine 90 derece oranla yavaşça çevirin. Bunu yaparken camlara dikkatlice bakın. Eğer iki güneş gözlüğü de polarize ise, üst üste gelen camlardan baktığınızda ışık engellenecektir.

İpucu ve Uyarılar

Fiyat pahalılığının sizi polarize güneş gözlüğü almaktan alıkoymasına izin vermeyin. Polarize güneş gözlüğü gözlerinizi korumanın etkili bir yoludur ve açık havada çok zaman geçiriyorsanız kullanmanız bir zorunluluktur.


Kaynak:nasilkolay.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.