Kontak Lens Kullanımı..

Kontak lensler artık günlük hayatımızın birer parçası haline gelmişlerdir.

Kontak Lens Kullanımı..
31 Ocak 2015 Cumartesi 11:32

Kontak lens günümüz dünyasında milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Kontak lensler artık günlük hayatımızın birer parçası haline gelmişlerdir. Göz bozukluğu insan yaşamında sıklıkla rastlanabilecek hem genetik olarak hem de çevresel faktörlerden dolayı karşılaşabileceğimiz bir göz sağlığı problemidir.


Kontak lensler, bozulmuş ya da bozulma riski altındaki gözlerin tedavisinde ve günlük hayatın devamlılığı için kullanılmaktadır. Gözlük takmayı sevmeyen, gözlüklerinden rahatsız olan, gözlüklerinin yakışmadığını düşünen ya da gözlüklerini unutma alışkanlığına sahip göz rahatsızlığı sahibi insanlar için kontak lens yardıma yetişiyor. Peki ya kontak lens kullanımı görme bozukluğunu arttırır mı? Sıklıkla karşılaşılan bu sorunun yanıtı elbette hayır olacaktır.


Gözlük veya kontak lens kullanımı yalnızca göz sağlığımızın daha iyiye gitmesini sağlamak ya da en azından daha kötüye gitmemesi için bir önlem almak için gereklidir. Kontak lensler ve gözlükler arasında bu açıdan herhangi bir fark bulunmamaktadır. Güne başlarken doğan güneşi daha sağlıklı gözlerle görebilmemiz, etrafta olup bitenin farkında olabilmemiz ve göz bozukluğu nedeniyle günlük hayatımızda sorunlar yaşamamız için tasarlanan kontak lensler herhangi bir şekilde ya da herhangi bir nedenle görme bozukluğunu arttırmazlar.


Hem günlük hayatta hem de ilerleyen yaşlarda oluşabilecek tüm problemlerin azalması ya da tamamen yok olması için göz sağlığımıza vücudumuzun diğer tüm problemlerine dikkat ettiğimiz gibi dikkat etmeli ve göz sağlığı problemlerini hafife almadan erken ve hızlı şekilde tedavi yöntemleri için sağlık kuruluşlarından yardım istemeliyiz.


Kaynak: sagliksokagi.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.