Kontak Lens Alım ve Kullanım Uyarıları

Sağlık Bakanlığı Uyarıyor.

Kontak Lens Alım ve Kullanım Uyarıları
07 Haziran 2014 Cumartesi 07:04

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, internet sitesinde kontak lenslerin satın alınması ve kullanılmasına yönelik, göz sağlığı açısından çok önemli uyarılarda bulundu.


Yapılan uyarıda kontak lenslerin internet sitelerinden alınmasında göz sağlığını tehdit eden ciddi tehlikeler olduğu, bu şekilde temin edilecek kontak lenslerin güvenilir olmadığı, buralarda satılan kontak lenslerin teknik düzenlemelere uygunluğunun kontrol edilemediği ve denetlenemediği özellikle vurgulanarak, mutlaka doktor kontrolünden geçtikten sonra kontak lenslerin sadece optisyenlik müesselerinden alınması gerektiği belirtiliyor.


Kontak lens kullanırken göz sağlığı için uyulması gerekli hijyen kuralları anlatılan uyarıda, numaralı ve kozmetik lenslerin bu kurallara uyulduğu takdirde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabileceği ve hiçbir şikayet olmasa da her 6 ay da bir göz hekimine muayene olunması gerektiği vurgulanıyor.

 













İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.