Katarakt Hastalığı Önemsenmeli!

Prof. Dr. Loannis Pallikaris yaşlılık hastalığı olarak bilinen göze perde inmesi olarak adlandırılan kataraktın göz sağlığını ve yaşam kalitesini etkilediğini dile getirerek katarakt ile alakalı önemli bilgiler verdi.

Katarakt Hastalığı Önemsenmeli!
23 Ekim 2016 Pazar 11:00

Kataraktın tedavisi geciktirildiği taktirde görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Loannis Pallikaris, erken teşhisin her hastalıkta olduğu gibi göz sağlığında da çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kullanılan gözlüğe rağmen görmede azalma, gece ışıklarda dağılma ve renklerde soluklaşmanın katarakt habercisi olduğunu belirten Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, hemen bir hekime başvurulmasının şart olduğunu ifade etti.

60 yaşın üzerindeki kişilerde daha sık rastlanan bu hastalığın toplumda yaşlı hastalığı olarak bilindiğini söyleyen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, kataraktta erken tedavinin görme kaybını engellediğini dile getirdi. Bu hastalığın her yaşta ortaya çıkabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, ilaçla tedavisi olmayan kataraktın cerrahi işlemle düzeltilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kataraktın bulanık görmeye ve görme kalitesinde kayıplara neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, erken teşhis ve tedavinin önemli olduğunu söyledi. Katarakt teşhisinin basit bir muayene ile mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, katarakta eşlik eden başka göz hastalığı olup olmadığının da araştırılması gerektiğini açıkladı.

Katarakt ameliyatında hastanın aynı gün taburcu edilebildiğini söyleyen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, daha sonra verilen ilaçların kullanılmasıyla sorunun ortadan kalkacağını ifade etti.

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.