İzmir'de hayat kurtaran göz taraması

Okulda yapılan göz taraması, 7 yaşındaki Mehmet Ballı'nın hayatını kurtardı.

İzmir'de hayat kurtaran göz taraması
29 Mart 2014 Cumartesi 09:32

 

Kontrolde harfleri okuyamayan Mehmet’in ikinci muayenesinde, beyninde su toplanması tespit edildi. Ameliyata alınan Mehmet'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

 

DOK­TOR EVİ­NE GÖN­DER­Dİ

 

Bal­lı ai­le­si kü­çük Meh­met'i ilk ola­rak ço­cuk has­ta­ne­si­ne gö­tür­dü. An­ne Sev­da Bal­lı, "Dok­tor kon­trol et­ti ve Meh­met'in göz­le­ri­nin bo­zuk ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek göz­lük ver­di. 6 ay son­ra ye­ni­den mu­aye­ne için gel­me­mi­zi is­te­di. An­cak be­nim içi­me sin­me­di. Baş­ka bir dok­to­ra gö­tür­mek is­te­dim" de­di.

 

BEY­NİN­DE SU TOP­LAN­MIŞ

 

Te­pe­cik Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'ne ge­ti­ri­len kü­çük Meh­met'in du­ru­mun­dan şüp­he­le­nen dok­tor­lar, be­yin to­mog­ra­fi­si ve MR so­nu­cun­da bey­nin­de su top­lan­dı­ğı­nı teş­his et­ti. Hid­ro­se­fa­li adı ve­ri­len, son de­re­ce teh­li­ke­li bir has­ta­lık­la kar­şı kar­şı­ya olan Meh­met'in be­yin ta­ba­nı­na de­lik açıl­dı ve bu­ra­ya yer­leş­ti­ri­len bir şant­la sı­vı ka­rın boş­lu­ğu­na yön­len­di­ril­di. Ame­li­ya­tın ar­dın­dan Meh­met'in sağ­lık du­ru­mu­nun iyi ol­du­ğu­nu açık­lan­dı.

 

HİDROSEFALİ NEDİR?

 

Beyinde su toplanması olarak da bilinen hidrosefali, beyin boşluklarında normalin üzerinde BOS (Beyin Omurilik Sıvısı, Serebrospinal Sıvı) birikmesi durumudur. Kasılmalara ve zihinsel engele yol açan hastalık, tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabiliyor. Hastalığın belirtileri arasında, göz bozukluğu, gözlerin aşağı doğru bakması, felç, kafatasında geniş boşluklar, uyuklama, kusma, baş ağrısı, şaşılık, idrar kaçırma, yürüyüşte zorlanma bulunuyor

 

Kaynak : yasam.bugun.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.