Doğru gözlük seçimi göz sağlığını koruyor

Özellikle de yaz aylarında, gözlerimizi güneşten korumamızı sağlayan ve pek çok kişinin aksesuar olarak da vazgeçilmezi olan güneş gözlüklerinin UV ışınlarından koruyucu özellikte ve gözümüze uygun olması gerekiyor.

Doğru gözlük seçimi göz sağlığını koruyor
31 Mart 2014 Pazartesi 06:46

 Rastgele alınan ve güneşin zararlı ışınlarından gözleri korumayan güneş gözlükleri, göz sağlığı konusunda ciddi riskler taşıyabiliyor. Emsey Hospital'dan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dilhan Gönenç Süer konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.

 

Görüntüyü beyne iletmekle görevli olan retinayı güneşin zararlı ışınlarından koruması ve gözlerimizin güneş ışınlarından hasar görmesini engellemek amacıyla takmamız gereken güneş gözlükleri, doğru seçilmediği takdirde fayda sağlamak yerine zarar verebiliyor. Bu zararı engellemek için, öncelikle güneş gözlüğünün mutlaka ultraviyole filtreli olmasına dikkat etmek gerekiyor.

 

Mutlaka hekime danışın
Op. Dilhan Gönenç Süer, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle sürdürüyor: "Güneş gözlüklerinin olmazsa olmazı ultraviyole filtre özelliği, farklı filtre seçeneklerine sahiptir. Göze zarar veren, dalga boyundaki ışınları süzerek göze girmesine engel olan polarize güneş gözlükleri de seçim yapılabilecekler arasındadır. Polarize camlar, yüksek ışık koruması özelliğine sahiptir. Yüzeylerdeki yansımaların ve parlamaların göze zarar vermesine engel olur. Kişiye uygun güneş gözlüğü için, göz hekimine danışmak ve işinde uzman bir optisyenden gözlük almak da bu anlamda yapılması gerekenler arasındadır." Gözün güneş ışınlarından gözlükle korunmaması ayrıca; gözlerde yaşarma, hassasiyet, baş ağrısı gibi şikayetleri de beraberinde getirebiliyor.

 

Kaynak; yenicaggazetesi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.