Gözünüze Ekran Özelliği Kazandıran Lens!

Hangi renk olsun isterseniz, lensinizin rengini değiştirebiliyorsunuz.

Gözünüze Ekran Özelliği Kazandıran Lens!
20 Mayıs 2015 Çarşamba 09:30

Giyilebilir teknolojiler gelişimini hızla sürdürürken Google Glass'ın tanıtıldığı ilk gün teknoloji dünyası büyük şaşkınlık yaşamıştı.Eğer siz de Google Glass teknolojisine şaşırdıysanız bu haberimize eminiz ki çok daha falzla şaşıracaksınız çünkü Princenton Üniversitesi "kuantum dot" teknolojisini kullanarak 3D printerla yeni bir lens bastı. Tasarlanan bu lensin özelliği ise yüzeyinin mikro LED kaplı bir kontak lensler olması ve gözünüze ekran özelliği kazandırması.


Tasarlanan bu LED kontak lensler sayesinde artık istediğiniz zaman o gün gözünüz hangi renk olsun isterseniz lensinizin rengini değiştirebiliyorsunuz. Tüm bunların yanında LED kontak lensiniz ile internete bağlanarak sosyal medyanın gözümüzün önünden film şeridi gibi geçmesi mümkün kılınıyor.


Kuantum dot teknolojisiyle 3D printerda basılan ekran lensler aynı zamanda üretim maliyeti olarak ta tahmin edilenden çok daha ucuz. Çok yakında geliştirilen bu lensler sayesinde kablosuz enerji transferiyle ve hatta kablosuz internet bağlantısı üzerinden gelen veri akışıyla şarj etmek mümkün olacak.


Silikon Vadisi programının bu bölümünde Dinçer KARACA ve Kozan DEMİRCAN, Princeton Üniversitesi'nde geliştirilen Led kontakt lensi anlatıyor...

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.