Gözbebeği İltihabı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi...

Gözbebeğinin iç kısmının iltihaplanmasından kaynaklı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Gözbebeği İltihabı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi...
08 Ocak 2015 Perşembe 12:07


İritisit adı ile de bilinen göz bebeği iltihabı, ciddiye alınmadığı takdirde görme kaybı gibi büyük problemlere yol açan önemli bir hastalıktır.


Belirtileri Nelerdir?


Işığa bakamayan ya da fazla ışıkta rahatsız olan kişilerde gözbebeği iltihabı olma ihtimali yüksektir. Göz çevresinde ağrılar yaşanabilir. Gözler sık sık sulanabilir ve kızarabilir. Gözbebeğinin renkli kısımlarında koyulaşma görülebilir. Bu belirtiler ile karşı karşıya kalındığında kesinlikle bir göz doktoruna görünmek gerekir.


Gözbebeği İltihabı Neden oluşur?


Şeker hastalığı olanlarda, göz tansiyonu ve diğer birçok hastalık oluşabileceği gibi, gözbebeği iltihabı oluşumunda da baş nedenler arasında gösterilebilir. Bunun dışında Frengi de göz bebeği iltihabına neden olabilir. Göz yaralanmasından doğacak enfeksiyonlar ve diş çürüğü, burun iltihabı, romatizma gibi etkenler de bu durumu tetikleyebilir.


Gözbebeği İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?


Tedavi için izlenecek yol, öncelikle hastalığın sebebini tespit etmektir. Hastalığa neden olan etkenler öğrenildikten sonra, hastalığın tedavisi için izlenilecek yol belirlenecektir. Gözbebeği iltihabına yol açan etkenler durdurulduktan sonra, iltihaplanma duracak ve problem zamanla kendiliğinden düzelecektir.


Tedavide genellikle damla kullanılır. Bu damlalar gözdeki öz sıvı miktarını artırır ve gözün şişliğini indirmeye yardımcı olur. Tedavi süresince gözün fazla yorulmaması gerekmektedir. Gözbebeği iltihabı, görme kaybına kadar varabilecek sorunlar ortaya çıkmadan önce tedavi edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Hastalığın belirtilerine dikkat edilmeli ve görüldüğü takdirde derhal bir göz doktoruna gidilmelidir.

 

Kaynak:saglik.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.