Göz Makyajı Yaparken Göz Sağlığınızı Koruyun!

Göz makyajı yaparken kullandığınız yöntemler, göz makyajı ürünleri, hijyenik olmayan koşullar göz sağlığınızı da tehdit edebilir.

Göz Makyajı Yaparken Göz Sağlığınızı Koruyun!
09 Ocak 2015 Cuma 08:00


Aşağıdaki adımları uygulayarak göz makyajınızı yaparken göz sağlığınızı da koruyabilirsiniz:

1. Makyaj ürünlerinizi çok uzun süre saklamayın. Yenileriyle değiştirin. Buna göz makyajında kullandığınız ürünlerde dahildir. Birkaç aydan daha uzun süre kullanmayın.

2. Kurumuş maskarayı kullanmayın. Maskarayı nemlendirmek için su veya tükürüğünüzü kullanmayın. Maskaranızı 2-3 ayda bir değiştirin. Eğer maskaranızda kuruma belirtileri varsa makyaj çantanızda bir kalıcı marker bulundurun. Günü geçmiş ürünleri kullanmayın.

3. Göz kozmetik ürünlerinizi serin tutun. Çok sıcak ortamda veya buharlı banyoda tutmayın. Sıcak havalarda araba içinde saklamayın.

4. Göz makyajı ürünlerinizi amacına yönelik kullanın. Dudaklarınız ve gözleriniz için aynı kalemi kullanmayın. Bunlar bakterileri taşıyabilir ve bulaştırabilir.

5. Kirpiklerinizde kalıcı boyalardan kaçının. Çünkü bunlar uygun kullanılmadığı zaman gözlere zarar verebilir.

6. Göz makyajı ürünlerinizi asla bir başkasıyla paylaşmayın. Göz sağlığınız için hiç hijyenik olmaz ve bakterileri bulaştırma riski vardır.

Göz makyajınızda ayrıca göz sağlığınız için risk oluşturacak bazı güvenlik önlemlerine de dikkat etmeniz gerekir. Örneğin:

1. Araba sürerken göz makyajınızı yapmayın.

2. Gözlerinizde tahriş veya iltihaplanma varsa göz makyajınızı erteleyin.

3. Göz makyajı ürünlerinizin gözlerinizin iç kısımlarında uygulamayın. Örneğin kirpiklerinizin iç kısmında eyeliner kullanmayın.

4. Göz makyajınızdan önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Ayrıca makyaj çantanızın içine ellerinizi sokarken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin.

5. Işıltılı, parlak, kokulu göz makyaj ürünlerine karşı dikkat edin. Bu ürünler gözlerinizi tahriş edebilecek maddeler içerebilir.

6. Göz makyajınızda kullandığınız bütün uygulayıcı ürünlerin temiz olduğundan emin olun. Eskiyen bütün fırçaları ve süngerleri yenisiyle değiştirmek veya eskimediyse her kullanımda temizliğini yapmak gerekir.

Kaynak:kadinlikbilinci.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.