Göz Yorgunluğunun Tedavisi!

Göz kaslarında yaşanan sorunlar, zayıf ışık, göze doğrudan ışık vurması, görme problemleri gibi pek çok sebepten ortaya çıkan göz yorgunluğunun tedavisi nasıl yapılıyor.

Göz Yorgunluğunun Tedavisi!
03 Şubat 2015 Salı 07:50

Göz kaslarında yaşanan sorunlar, zayıf ışık, göze doğrudan ışık vurması, görme problemleri gibi pek çok sebepten ortaya çıkan göz yorgunluğunun tedavisi nasıl yapılıyor, uzmanlarımız sizler için açıkladılar.


Pek çok faktörün neden olduğu göz yorgunluğunun altında eğer ciddi bir rahatsızlık yatmıyorsa, göz yorgunluğu basit yöntemlerle kısa sürede tedavi edilir. Fakat ciddi problemlerden kaynaklı olduğu zaman, göz yorgunluğu tedavisi hem uzun zaman alabilir hem de doktorları biraz zorlayabilir. Göz yorgunluğu nasıl tedavi edilir ve hangi tedavi yöntemleri kullanılır makalemizin devamında sizlerle paylaştık.


Göz yorgunluğu (astenopi) gözlerin uzun süre ve yoğun bir şekilde kullanımı sonucu yorgun düşmesidir. Göz yorgunluğu rahatsız edici olabilir fakat genelde dinlenmeyle geçme eğilimindedir. Çoğu zaman ciddi bir durum olmasa da nadiren başka bir problemin belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Göz yorgunluğu yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu ve baş ağrısına yol açabilir.


1. Hayat Tarzında Değişiklikler

Orta derecede göz yorgunlukları her iki gözü bir süreliğine kapatıp dinlendirilerek geçebilir. Fakat gözleriniz gün boyu yorgun kalmışsa genel alışkanlıklarda bir takım değişiklikler yapmak gerekir:

Odanın ışığı ve ekran kontrastı ayarlanmalı. Oda çok karanlık olursa kitap okurken ve ekrana bakarken gözler yorulur. Ekran kontrastı orta parlaklıkta bir oda ışığına göre ayarlanmalıdır.

Gözlerle kitap veya ekran arasındaki uzaklık bir kol uzunluğunda olmalıdır.

Ekrana uzun süre bakmak boyun ağrısına neden olur. Monitörun tam karşınızda olmasına özen gösterin.

Kitap okuduktan ve bilgisayar kullandıktan sonra bulut ya da bir dağ gibi uzaktaki bir şeye bakın. Eğer odanızda pencere yoksa en azından odadaki en uzak objeye bakın. Gün içinde işiniz çok yoğun ise en azından ara ara boynunuzu esnetin ve bulunduğunuz yerdeki en uzak noktaya bakın. Bu hareketler göz kaslarınızın yorulmasını önemli ölçüde engelleyecektir.


2. Göz Damlaları Kullanmak

Göz damlaları yorulan gözlerin nemlenmesini sağlar. Göz yorgunluğunuz varsa kitap okurken ve yoğun iş ortamlarında bu damlaları sık sık kullanabilirsiniz. Uzun süre odaklanmış bir şekilde kitap okunduğunda ya da bilgisayar ekranına bakıldığında gözler kurur bu nedenle göz damlalarının kullanımı önemlidir.

3. Göz Egzersizleri

Göz egzersizleri yorgun gözlerin rahatlamasını ve göz kaslarına daha fazla oksijen toplanmasını sağlar. Gözlerinizi gün içinde çok fazla odaklanmış halde kullanıyorsanız bu egzersizleri günde 2-5 kez yapın.

Gözlerinizi geniş bir şekilde açarak sağa sola , aşağı yukarı oynatın ve bunu her defasında 10 kez tekrarlayın.


Baş parmağınızı gözünüzün karşısına 30 cm mesafede tutun. Parmağa 5 sn boyunca bakın ve daha sonra uzak bir objeye bakın. Bunu her defasında 5 kez tekrarlayın.
Parmaklarınızı göz etrafında tutarak bu bölgeye yumuşak masaj yapın. Bu egzersizi de 5 kez tekrarlayın.


Avuç içlerinizi birbirine sürtüp ısıttıktan sonra kapattığınız gözlerinizin üzerine koyun. Bu işlem göz etrafında kan akışını hızlandırarak göz kaslarının rahatlamasını sağlar.


4. Bitkisel İlaçlar

Yaban mersini: Günde 3 kez alınacak yaban mersini kapsülü göz yorgunluğunu tedavi etmek ve görüntüyü zenginleştirmek için etkilidir.


Altın mühür: Bu bitki türü göz masajı ve kompresi için kullanılır. Altın mühür içindeki berberin maddesi kanlanan gözleri kan damarlarını büzerek tedavi eder.


Sibirya ginsengi: Bu bitki mental fonksiyonları artırır ve viral enfeksiyonlara karşı etkilidir. Sibirya ginsengi özellikle günlük alınarak uzun süreli kullanımlarda etkilidir. Kapsül formu kullanılmalıdır.


Astragalus: Astragalusun enerji verici, bağışıklık güçlendirici ve yorulan kasları dinlendirici özelliği vardır.


Meyan kökü: Anti-enflamatuar özelliğiyle göz yorgunluğuna iyi gelir. Fakat çay olarak içilmeli ve 6 haftadan fazla kullanılmamalıdır .


Kaynak: sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.