Reçete Kayıt Defteri Hakkında!

18 Ocak 2014 tarih ve 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesince.

Reçete Kayıt Defteri Hakkında!
03 Şubat 2015 Salı 10:31


Sayın Üye Meslektaşlarım,

18 Ocak 2014 tarih ve 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesince müesseslerimiz tarafından kabul edilen reçetelerin ( Gözlük- Lens ) kayıt defterine kayıt yapılması zorunludur.

Yeni yönetmelik deneteleme formunda yapılan düzenleme sonucunda " Reçete Kayıt Defteri" düzensiz olduğu tesbit edilmesi halinde birincisinde idari para cezası uygulanmaktadır. Tekrarı halinde de idari para cezası iki katı uygulanmaktadır.


Bu durumda; müesseselerimiz tarafından kabul edilen reçetelerin tamamı ( SGK Reçetesi, Özel Reçeteler, fatura edilen reçeteler vb ) deftere kayıt edilmelidir. Meslektaşlarımızın olası ceza-i işleme maruz kalmamaları için gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederiz.


Not : Her sene kayıt sıra numarası yeniden başlamak zorundadır.


Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.