Göz sağlığı için faydası kanıtlandı...

Göz kü­re­si­ne gir­iyor ve  göz­de­ki do­ku­lar ta­ra­fın­dan emil­iyor...

Göz sağlığı için faydası kanıtlandı...
15 Ocak 2015 Perşembe 07:28

Yeşil çayın göz sağlığı için faydası kanıtlandı

Hong Kon­glu araş­tır­ma­lar ye­şil ça­yın ka­na ka­rış­tı­ğın­da göz içi ve göz kü­re­si­ne gir­di­ği göz­de­ki do­ku­lar ta­ra­fın­dan emil­di­ği­ni or­ta­ya koy­du.

Opr. Dr. Özer Ka­va­lı­oğ­lu sa­rı le­ke has­ta­lı­ğı­na ve ye­şil ça­yın gö­zü ko­ru­du­ğu­na da­ir önem­li bil­gi­le­re ışık tut­tu.

Ve­ni Vi­di Göz Has­ta­ne­si­'n­den Op. Dr. Özer Ka­va­lı­oğ­lu "Göz tan­si­yo­nu ve sa­rı le­ke has­ta­lı­ğı, gö­zde ok­si­dan di­ye isim­len­dir­di­ği­miz mad­de­le­rin bi­rik­me­siy­le olu­şu­yor. Ok­si­dan­lar ne ka­dar çok­sa vü­cut için­de ve özel­lik­le göz­de ne ka­dar çok bi­ri­kir­se o ki­şi­ler göz tan­si­yo­nu ve sa­rı le­ke has­ta­lı­ğı­na bi­raz da­ha du­yar­lı olu­yo­r" de­di.


HER ANTİOKSİDAN GÖZE ETKİ ETMİYOR

Dr. Ka­val­ı­oğ­lu şu bil­gi­le­ri pay­laş­tı: "Gö­ze et­ki eden an­ti­ok­si­dan­lar ma­ale­sef kı­sıt­lı. Ağız yo­luy­la alı­yo­ruz, al­dı­ğı­mız şey mi­de­den ge­çi­yor, ka­na ka­rı­şı­yor, biz vü­cut­ta bu an­ti­ok­si­dan­dan fay­da gö­rü­yo­ruz; fa­kat bun­la­rın hep­si ne ya­zık ki gö­zün içe­ri­si­ne gi­rip et­ki et­mi­yor. Gö­zün içe­ri­si­ne gi­rip et­ki et­ti­ği is­pat­la­nan en son an­ti­ok­si­dan mad­de ise 'ye­şil ça­y'. Hong Kong'da yapılan ça­lış­ma­lar­ bol ye­şil çay içil­di­ği za­man, ye­şil çayın göz kü­re­si içe­ri­si­ne gir­di­ğini ve gözde­ki do­ku­lar ta­ra­fın­dan emil­di­ğini ortaya çıkardı."

 

Kaynak: saglik.bugun.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.