Göze Işık Terapisi!

Gözlere mavi yeşil ışığı iletiyor ve bir tür ışık terapisi yapılıyor...

Göze Işık Terapisi!
15 Ocak 2015 Perşembe 09:56

Ritmi gittikçe hızlanan hayat, kısalan seyahat süreleri ve saat farklılıkları 21. yüzyıl şehir yaşamında ve insanların biyolojisinde de etkisini gösteriyor. Uyku düzensizlikleri, sürekli yorgunluk hissi ve güneşi farklı zamanlarda almaya bağlı olarak göz rahatsızlıkları ve psikolojik sorunların geliştiği biliniyor. Artan gece çalışmaları da bunda etkili oluyor.

Avustralya'nın Flinders Üniversitesi'nde uyku ve göz sağlığı üzerinde çalışmalar yapılıyor. Burada üretilen gözlüğün çalışma prensibi aslında basit. Beynin uyku düzenleyici bölümüne mavi-yeşil bir ışık gönderiliyor ve araştırma ekibinin başında bulunan Leon Lack'e göre bir tür ışık terapisi amaçlanıyor:

"Şunu farkettik ki parlayan çok küçük diyotlar elektriği ışığa çeviriyor. Gözün çok yakınında bulunuyorlar. Gözlere ışığı iletiyor ve bir tür ışık terapisi yapıyorlar. Böylece daha küçük bir ebatta fakat göze daha yakın bir ışık kaynağı oluyor. Mavi-yeşil rengi seçmemizin temelinde on yılı bulan araştırmalar yatıyor. Işık tayflarının ve renk yelpazesinin hangi bölümü biyolojik saatimizin ayarlamasında etkili olabilir bunu tesbit etmek istedik."

 

 

 

 

Bu ışık terapisinin bir diğer özelliği de taşınabiliyor olması. Bu da gündelik hayatın ritmi ve hareketliliğine uyum sağlayabiliyor. Biyolojik saatin kademeli olarak değiştirilebilmesi için bu gözlüklerin günde onar dakika takılması öneriliyor.

 

Kaynak: euronews


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.