Göz Numarasının Arttığına İşaret Edebilir!

Gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir.

Göz Numarasının Arttığına İşaret Edebilir!
26 Mayıs 2015 Salı 06:18

Göz seyirmesi neyin sinyali?

Uzmanlara göre, gözün sık seyirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Gözlük takanlarda ise seyirme, göz numarasının arttığına işaret edebilir.

İSTANBUL - Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Methiye Önder, göz seyirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin ciddi göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyledi. Op. Dr. Methiye Önder, "Gözünüz sık sık seyiriyor ve bu seyirme sizi rahatsız edecek boyutlara varıyorsa, nedeni gizli hipermetrop, miyop ve astigmat olabilir. Bu durumda ise hemen göz doktoruna başvurmakta yarar var" dedi.

GÖZ NUMARASI ARTMIŞ OLABİLİR

Gözlük takan hastalarda ise göz seyirmesinin göz numaralarının artması veya azalması anlamına gelebileceğine işaret eden Op. Dr. Methiye Önder şöyle konuştu: "Gözlük takan hastalarda göz numarası düşmüş veya artmış olabilir. Kişi bunun farkında olmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa, seyirme artabilir. Yanı sıra göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonrasında bunlara bağlı olarak göz seyirmeleri olabilir ve sıklığı artabilir."

GÖZ YORULDUĞUNDA SEYİRME İLE SİNYAL VERİR

Aşırı yorulan gözün seyirme ile tepki verebileceğini ifade eden Önder, "Çoğumuz işimiz gereği, çok uzun süre bilgisayara bakmak zorundayız, eve gittiğinizde uzun uzun televizyon seyredip, kitap okuduğunuzda ise gözünüz iyice yorulmuş oluyor. Göz ise bu yorgunluğa seyirme ile tepki verebiliyor" diye konuştu.

GÖZÜNÜZE MASAJ YAPIN

Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmenin, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz yorgunluğuna bağlı göz seyirmelerini azaltmaya yardımcı olacağını dile getiren Op. Dr. Methiye Önder, yanı sıra geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp hafif hafif kapak cildini yüz kemiğine doğru bastırarak masaj yapmanın faydalı olacağını belirtti.

BU BELİRTİLERDE HEMEN DOKTORA BAŞVURUN!

Göz seyirmesinin ciddiye alınması konusunda hastaları uyaran Op. Dr. Önder, gözde aşağıdaki belirtilerin görülmesi durumunda zaman kaybetmeden doktora gidilmesi gerektiğini söyledi:

 • Göz seyirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse,
• Yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar da birlikte olursa, gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa,
• Seyirme gözü tamamen kapatan bir sekil alırsa,
• Göz kapağında düşüklük olursa.

 

Kaynak: ntv.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.