Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Göz ağrısına bir çok sebepten dolayı maruz kalabilirsiniz

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?
23 Ocak 2015 Cuma 07:51


En basit bir örnek olarak gözünüz mikrop kapmış olabilir. Diğer olabilecek nedenleri sıralarsak;


  • Gözünüze farketmediğiniz yabancı bir nesne kaçmış olabilir,
  • Yoğun ışıklı veya az ışıklı ortamlarda uzun süre kalmak veya çalışmak gözünüzü etkileyebilir,
  • Migren kaynaklı göz ağrısı yaşıyor olabilirsiniz,
  • Uzun süre bilgisayar ekranına bakarak çalışmak gözlerinizi olumsuz etkileyebilir (Bilgisayar başında bir işiniz var ise mutlaka yarım saatte bir gözlerinizi 2 3 dakka dinlendirin),
  • Gözlük kullanıyorsanız, göz numaralarınız yükselmiş veya düşmüş olabilir, doktora gitmelisiniz.
  • Soğuk algınlığı hastalıkları ve bazı ateşli hastalıklarda göz ağrısı yaşanabilir.
  • Özellikle yaz aylarında güneşin tam tepede olduğu sıralarda güneş gözlüksüz güneş ışığına maruz kalmak gözlerinizi etkileyebilir.


Tüm bu belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Göz ağrısını nasıl geçirebileceğiniz konusundaki en sağlıklı tavsiyeyi göz doktoru verecektir.


Bunun yanında göz ağrısı için faydası olacak bazı bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır.


Bunlardan biri papatya bitkisini bir kabın içine atın. Üzerine bir miktar da süt ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ılınmasını bekleyin. Bu arada kabın ağzının kapalı olmasına da dikkat edin. Ilındıktan sonra göz etrafına pansuman yapabilirsiniz.


Göz ağrısı nasıl geçer sorusuna verilecek bir yanıtta bildiğimiz siyah çay poşetlerini gözümüze koyup bir müddet beklemektir. Siyah çayın gözlerimize iyi geldiği uzmanlar tarafından sıklık ile söylenmektedir.


Havuç tüketimi de göz ağrısını azaltıcı bir durum olmaktadır. Bu yüzden havuç tüketilmesini önermekteyiz. Eğer yeteri kadar havuç yiyemezseniz suyunu her sabah aç karnına içebilirsiniz.


Göz ağrısına bir başka formülde kaynatılmamış inek sütünün içine yumurta akı dökülür. Karıştırıldıktan sonra günde 3-4 kez göze damlatılır. Bu şekilde ağrıya iyi geldiği söylenmektedir.


Bu bitkisel öneriler aslında çok uzun yıllardır yapılan uygulamalar olmakla birlikte bizim size tavsiyemiz mutlaka bir göz doktoruna başvurmanız olacaktır. Göz çok hassas bir organ olduğundan asla ihmale gelecek bir konu değildir. Vücudumuzun en hassas organı konusunda gereken özeni göstermek durumundayız.

Göz sağlığı için gerekli bilgileri edinip ona göre de hareket etmelisiniz.

 
Kaynak: agrisinaneiyigelir.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.