Gece Körlüğü Nedir?

Gece Körlüğü Nedenleri Ve Tedavisi...

Gece Körlüğü Nedir?
26 Mart 2015 Perşembe 13:06

Gece Körlüğü, halk arasında adlandırılan Adıyla (Tavuk Karası) dır.

A vitamini eksikliğinin sebep olduğu bir göz hastalığıdır gece körlüğü.Tıptaki adı ilede retinitis pigmentosa, bir göz kusurudur.

Beyne giden sinirlerin görevlerini zamanla yerine getirmemesinden dolayı oluşur.Küçük yaşlarda fazla belirgin olmayan hastalık yaş ilerledikçe kendini iyice göstermeye başlar.

Beslenmedeki A vitamini eksikliğinin neden olduğu bir hastalıktır.

Hasta; alacakaranlıkta gereği gibi göremez. Halk arasındaki adı tavuk karası olan bu hastalık genetiktir.

Akraba evliliklerinden dolayı yoğun olarak görülmektedir. Görme sistemimizdeki retinanın bozukluğundan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Belirtileri, yoğun ışıkta, loş ortamlarda, alacakaranlıkta ve gece bulanık görme, cisimleri iyi seçememedir. Günümüzde kesin bir tedavisi yoktur.

 Ancak retina nakli ile giderilebilir. Bunun için de normal bir organ naklindeki gibi nakil edilen organı vücudun kabul etmesi gerekmektedir.

Nakil edilen retinanın göz tarafından kabul edilmesi gerekmektedir.

Kaynak: sagliksiteniz.com

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.