Polarize Gözlüklerin Özellikleri...

Polarize Gözlüklerin Faydaları.

Polarize Gözlüklerin Özellikleri...
26 Mart 2015 Perşembe 14:09

Polarize Işık

Güneş ışınları kırılarak her yöne yansırlar. Polarize ışık ise tek yönde yansıyan düzenli bir ışıktır. Doğadan bir örnek ise, sahilden nispeten sakin bir okyanusa bakmaktır. Güneşin yukarıdan gelen ışığı, suyun tüm yüzeyine yansıyarak gözlerinizi kısmadan veya güneş gözlüğü kullanmadan suya bakamamanıza sebep olur. Okyanus yüzeyindeki parlaklık, okyanusun yüzeyinden içeri giremeyen ve geri yansıyan ışıktır. Suyun yanı sıra bu işlemi kar veya yollar gibi diğer parlak alanlarda iyi yapmaktadır. Bu durumlarda gördüğünüz ışık yatay olarak polarize olmuştur.


Polarize Camların Özelliği

Polarize güneş gözlükleri ışığın yatay yansımasını gözlük camı içine veya üzerine dikey olarak konumlandırılmış polarize filtrelerden geçirerek etkisiz hale getirir. Işık dalgasının filtrelerdeki mikroskopik gözeneklerle aynı hizada olan yalnızca bir kısmı camdan geçer. Diğer herşey cam üzerindeki film tarafından emilir. Yani orijinal yatay odaklı ışık dalgasından gelen tüm yoğun ışık engellenerek parlama belirgin ölçüde kesilmektedir.


Polarize Gözlüklerin Faydaları

Sert yansıyan ışığın engellenmesi, gözlerinizi sulandıran veya gözlerinizi kısmanıza sebep olan parlaklık olmadan daha net bir görüş alanına sahip olmanıza olanak sağlar. Bu özellikle yelken, tekne, balıkçılık, kar sporları ve araba yarışı gibi ışığın yansıdığı yüzeylerde çalışan bireyler için çok önemlidir.


Kaynak:nasilkolay.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.