Estetik göz kapağı ameliyatı

Göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir.

Estetik göz kapağı ameliyatı
28 Haziran 2016 Salı 16:23

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Yaşın ilerlemesiyle ve yerçekiminin de etkisi ile kaşlarda, üst ve alt göz kapaklarında deri gevşemesi, fazlalığı, sarkması oluşur ve bununla birlikte özellikle alt göz kapaklarında yağ dokularının öne doğru fıtıklaşması ile torbalanma olabilir. Bu durumun estetik görünüm bozukluğuna neden olmasıyla birlikte, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması ile kişinin görmesini engelleyebilir. Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir ve-veya fazla görülen yağ kitlesi alınır. Böylece hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanır. Üst göz kapağında kapak kıvrımı içinde iz kalır ve sadece çok yakından bakıldığında görülebilir. Alt kapakta ise kirpiklerin hemen altında bir iz kalır, izin devamı yan tarafta normal deri çizgisi gibi durur. Göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir.

Bu ameliyat kimlere yapılır?

Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmeye başlamış, başka sağlık problemi olmayan kişilere yapılabilir. Ameliyat Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde ve ameliyathanede yapılır. Lokal anestezi ve intravenöz sedasyon (Damar yolu ile uyutma) yöntemi tercih edilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklara aynı anda ameliyat yapılabilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer. Hastanede yatmayı gerektirmez. Ameliyat sonrası Ameliyat sonrası erken dönem çoğunlukla rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı ortaya çıkabilir. Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen beklenen olaylardır. Dikişler 3-5 gün sonra alınır. Ameliyatla genellikle istenen sonuç elde edilir. Nadiren revizyon (yeniden cerrahi girişim) gerekebilir. Kişi 3 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir.

Gözkapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden bazen birkaç yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Kaynak: özgür kocaeli


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.