Ekran başında çalışıyorsanız dikkat!

Uzun süre ekrana bakarak çalışanlardansanız, bu 5 adımı uygulamalısınız.

Ekran başında çalışıyorsanız dikkat!
06 Ağustos 2014 Çarşamba 13:48

 

Ekrana bakarak çalışmanın insan bedeni üzerindeki etkileri malum. Boyun, bel, kol, bacak sağlığının yanı sıra cilt sağlığını bile tehdit eden ekrana bakarak çalışma aslında en çok göz sağlığını etkiliyor. Dr. Aslıhan Öztürk, ekranla sürekli iç içe olan çalışanların göz sağlığına daha çok özen göstermesini söylüyor.


İşte her ekrana bakarak çalışanın bilmesi ve uygulaması gerekenler…

 

- Monitörün üst kenarı, göz hizanızda olmalı. Bifokal gözlük kullananlardaysa biraz aşağıda olması gerekiyor.
- Gözünüzle ekran arasındaki mesafe, ekran boyutuna göre 50-80 cm arasında ayarlanmalı.
- Ekranda açık renk zemin kullanılması gerek. Yazılar ise koyu renk ve normal büyüklükte olmalı. Ofis içindeki aydınlatmalar, ekranda parlama yapmayacak biçimde yerleştirilmeli.
- Her 20 dakikada bir, 20 saniye mola vererek en az 6 metre uzağa bakmalısınız.
- Ekran karşısında odaklanarak ekrana bakıldığı için, daha az göz kırparız. Bu da göz kuruluğuna yol açar. Sık sık gözlerinizi kırpmaya özen göstermelisiniz. Hatta gerekli görüldüğü durumlarda doktora danışarak gözyaşı damlası kullanabilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.