Çocuklarda Görülen Göz İltihabı...

Tüm yaş gruplarında görülen ancak çocuklarda daha sık rastlanan ‘konjunktivit’ 

Çocuklarda Görülen Göz İltihabı...
26 Ocak 2015 Pazartesi 15:15

Tüm yaş gruplarında görülen ancak çocuklarda daha sık rastlanan 'konjunktivit' göz yüzeyini kaplayan tabakanın iltihaplanması olarak tanımlanıyor. Acıbadem Kocaeli Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feray Koç, ''Gözlerde kızarma, sulanma, yanma ve batma hissi, kirpik dibinde salgılar birikmesi gibi belirtiler gösteren hastalık, alerjik nedenlerle (polen, toz, güneş) ile ortaya çıkabildiği gibi, çeşitli bakteriler, virüsler ve parazitler nedeniyle de oluşabiliyor'' açıklamasını yapıyor.

Kreş ve okullar yayılmasını kolaylaştırıyor

Konjunktivit bulaşıcı bir hastalık olduğundan kreşlerde ve okullarda çocukların birbiri ile yakın temas halinde bulunması, aynı oyuncaklarla oynayıp elleriyle sık sık gözlerini ovuşturmaları, ellerini sık sık yıkama alışkanlıklarının olmayışı gibi nedenlerden mikrobik konjunktivitler çocuklarda sık gözleniyor.

Nasıl bir tedavi uygulanır?


Bakterilerin neden olduğu bir konjunktivit ise antibiyotikli damlalar ve merhemler kullanılıyor. Viral konjunktivitler antibiyotiklere cevap vermediğinden klinik seyrine göre şikayetleri hafifletici çeşitli tedaviler uygulanıyor. Alerjik konjunktivitlerde ise alerji önleyici ve giderici damlalar öneriliyor.

Gözdeki kırmızılık başka hangi hastalıkların belirtisi olabilir?

Sadece alerjik ve viral konjunktivitlerde göz kızarmaz başka nedenler de olabilir. Bebeklerde gözyaşı kanalı tıkanıklığı sonucu sık sık gözde akıntı, kızarma, çapaklanma olabilir. Veya göze kaçan bir yabancı cisim, gözün yüzeyinin çizilmesi, kronik kirpik dibi enfeksiyonları, kontakt lenslere ait problemler, göz içi enfeksiyonları, göz tansiyonunun yükselmesi, nadiren göz içi tümörleri ve şu anda aklımıza gelmeyen bir çok neden göz kızarmasına sulanmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka bir göz doktoruna başvurmak gerekir.

 
Kaynak:bebeksayfasi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.