Biyonik Göz Mucizeler Yaratacak!

Wi-Fi Bağlantılı Sentetik - Biyonik Göz Mucizeler Yaratacak

Biyonik Göz Mucizeler Yaratacak!
22 Nisan 2015 Çarşamba 07:17


Wi-Fi ile akıllı cihazlara bağlanan, o anda ne görülüyorsa cihazlar arası paylaşabilen sentetik göz üretimine başlandı. Görme zorluğu çeken tüm hastalarda kullanılabilecek organın özellikleri bu kadarla bitmiyor.

The Enhence Your Eye (EYE) Projesi tıp alanında olağanüstü bir devrim yaratacak. Sentetik olarak üretilen gözler fotoğraf çekebiliyor, bu fotoğraflara çeşitli filtreler uygulayabiliyor ve bunları Wi-Fi kanalıyla bilgisayarlar ve yazıcılarla paylaşabiliyorlar.

İtelye'da başlatılan EYE Projesi, İtalyan MHOX Tıp Laboratuvarlarının geliştirdiği bir proje. Projenin amacı ise görmeyen ya da az görebilen görme özürlülerinin hayatını kolaylaştırmak. Biyolojik dokulardan, biyosentetik olarak 3B yazıcılarla üretilecek olan EYE Projesi organları görme kanallarında Wi-Fi ile bağlanabilecek teknolojik yapılar barındıracak. Bu sayede görüntüler başka cihazlarla paylaşılabilecekler.

Wi-Fi Bağlantılı Sentetik - Biyonik Göz Yapıldı

Bilim kurgu filmlerinde rastlanacak bir proje olan EYE henüz emekleme aşamasında. Amacı tıp dünyasına katkıda bulanabilmek. EYE Projesinin 3 amacı var. Bunlardan ilki hastayı iyileştirmek, ikincisi görme yeteğenini en ileri düzeyde iyileştirmek sonuncusu ise gelişmiş teknolojileri de devreye alarak üstün bir tecrübe yaratmak ki, bu noktada wi-fi teknolojisi kullanılacak.

EYE Projesi sadece fotoğraf çekmekle kalmıyor, o an çevrede ne oluyorsa, bunu video halinde de gerçek zamanlı başka cihazlarla paylaşabiliyor. EYE projesi 2027 yılında kullanılmaya başlanacak.



Kaynak: tamindir.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.