Bilgisayar Başındaki Çocukta Miyop Riski!

Gözlerin yakındaki cisimleri net olarak gördüğü ama uzaktaki cisimleri net göremediği bir durum olan miyop.

Bilgisayar Başındaki Çocukta Miyop Riski!
22 Aralık 2014 Pazartesi 16:09

Çocuklar için göz sağlığı kuşkusuz çok önemli.

 

Miyop olan çocuklarda, okul döneminin başlamasıyla birlikte ışık düzeneğine dikkat edilmezse miyop ilerlemesi hızlanabiliyor.

 

Gözlerin yakındaki cisimleri net olarak gördüğü ama uzaktaki cisimleri net göremediği bir durum olan miyop, çocukları büyüme çağında tehdit ediyor.

 

Okul döneminin başlamasıyla birlikte aydınlatma sistemine dikkat edilmezse çocuklarda miyop ilerlemesinin hızlanabileceğini söyleyen Dünya göz Etiler'den Dr. Elvan Yalçın,

 

"Bilgisayar ekranına yakın çalışmak ve yanlış ışık seçimi de bu süreci hızlandırabilir. Gece mutlaka karanlıkta yatmak gerekir. Çünkü göz kaslarımızın tıpkı vücuttaki diğer kaslar gibi rahatlamaya ve gevşemeye ihtiyacı vardır" dedi.

 

Dr. Elvan Yalçın, ışığın her zaman gözün içinde var olan pupilla denen kasların kasılmasına neden olduğunu hatırlatarak, "Bunun gevşemesi gerekir ki, miyopun oluşumunu ve ilerlemesini sağlayan mekanizmayı çalıştırmasın" dedi.

 

Kaynak:bebeksayfasi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.