Bebeklerde 1 yaş öncesi göz sağlığı...

Göz Sağlığında En Küçük Ihmaller Ciddi Sağlık Sorunlarını Beraberinde Getirebiliyor.

Bebeklerde 1 yaş öncesi göz sağlığı...
17 Ekim 2014 Cuma 08:41

Göz Sağlığına Küçük Yaştan Itibaren Dikkat Edilmesi Gerektiğini Belirten Acıbadem Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Jale Aydınlı, "Yakınması Olmasa Da, Yeni Doğan Bebeğinizin Göz Muayenesini 1 Yaşına Kadar Yaptırmayı Unutmayın." Diyor.

 

 Farkında Olmadan Gelişen Bir Katarakt Veya Tek Taraflı Yüksek Görme Kusuru Olasılığının Bu Muayenede Ortaya çıkabildiğini Belirten Aydınlı, Erken Yaşlarda Görülen Kırpıştırma şikayetlerinin Göz Kuruluğu Ya Da Alerji Gibi Sorunlardan Kaynaklanabileceğine Değiniyor.

 

Uzman, şunları Dile Getiriyor: "Sulanma, Kaşıntı, Okurken Zorlanma, Yakını Ve Uzağı Görürken Zorlanma, Baş Ağrısı, Başı Eğik Tutarak Okuma, Kısarak Bakma Ve Odaklanamama; Göz Hastalıklarının şikayetleri Arasında Yer Aldığı Için Bu şikayetlerden Bir Veya Birkaçının Gözlenmesi Durumunda Doktora Görünmek Gerekiyor."

 

Kaynak:haberonline.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.