Gözlük Kullananlar İçin Makyaj Önerileri

Lise yıllarından bu yana gözlük ile inişli çıkışlı bir ilişkim var.

Gözlük Kullananlar İçin Makyaj Önerileri
03 Şubat 2014 Pazartesi 04:00

Lise yıllarından bu yana gözlük ile inişli çıkışlı bir ilişkim var.Kullanmayı çok seviyorum; ama yazın zor oluyor. E tabi lenslerim de her zaman elimin altında oluyor. Bu hafta gözlük numarama minik oranda astigmat eklenmesi sonucu gözlüğümü değiştirdim ve lenslere göz kuruluğu nedeniyle ufak bir ara verdim. Ama gözlük takıyoruz diye de göz makyajından vazgeçmek olmaz. Ancak gözlük takanların göz makyajı yaparken bazı minik kurallara uyması gerekiyor. Ben özellikle Bobbi Brown’un gözlük makyajı tavsiyelerini çok tuttum ve buradan sizinle paylaşmak istedim. Kendisi de hem gözlük kullanan, hem de bu sene gözlük markasını piyasaya süren bir guru olarak takip edilmeyi hak ediyor.

 

Gözlük kullanan kişilerin göz makyajında dikkat etmesi gereken noktalara kısaca değinmek gerekirse; öncelikle göz makyajının azı karar diyoruz. Özellikle gölgeli göz makyajlarını lensli günlerimize bırakıyoruz. Gözlüğümüz tüm dikkati üzerine çektiğinden en iyisi gözleri açık ve hafif ışıltılı bir farla renklendirdikten sonra, üst göz kirpiklerine koyu bir far veya eyeliner uygulamak. Göz altlarımız aydınlık ve sağlıklı görünürse, bu göz makyajının başarısını da etkiler :) Tüm göz kapağına koyu renk far uygulamak isterseniz elinizi hafif tutmanız ve kuyruklara, gölgelere çok meyletmemeniz daha başarılı sonuç almanızı sağlar. Özellikle de çerçevesi dikkat çeken bir gözlük takıyorsanız…

 

Yine gözlük takarken kaşlarımız çok önemli, özellikle açık renk iseler mutlaka belirginleştirmemiz gerekiyor ki, denge sağlansın.

Eğer miyop iseniz ve gözlük gözlerinizi küçük gösteriyorsa, koyu renk linerla gözleri belirginleştirmek ve bunu rimelle desteklemek gerekiyor, eğer hipermetropsanız ve gözlük camları gözlerinizi büyük gösteriyorsa, gözlerimizde hata yapmamaya ve farları güzelce karıştırarak hatları yumuşatmaya dikkat ediyoruz. Her iki durumda da eyeliner’ı gözün doğal çizgisinden çok uzaklaştırmamak daha iyi sonuç almamızı sağlıyor. Kedi gözünü lensli günlere saklıyoruz.

  

Benim naçizane tavsiyelerim ise şöyle;

Fondötenler gözlüğünüze bulaşacağı için -özellikle burun bölgesine- uzun süre dayanan ve bulaşma yapmayan fondötenleri yahut pudra fondötenleri kullanmak daha kolay; ayrıca gözlükleriniz büyük ise, allığı gözlüğün alt çerçevesinden itibaren uygulamanız daha hoş görüntü verir. Camların ardında yalnızca aydınlık göz altlarınız ve aydınlatıcınız olsun.

Dudaklarda ise lipglosslarla desteklenmiş nude tonlar tercih edebilirsiniz. Ancak gözlükleriniz küçük ve çerçevesiz ise, bu kuralı uygulamaya gerek yok.

 

madammakyaj.wordpres.com

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.