Gözlükte devlet desteği sürecek

Gözlükte devlet katkısının kaldırılması gibi bir durumun olmadığını belirten...

Gözlükte devlet desteği sürecek
03 Şubat 2014 Pazartesi 04:00

 

Yeni yıl ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gözlük camı ve çerçevesi için sigortalılara yaptığı yardımı kaldıracağı şeklindeki söylentinin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yeni yıl ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gözlük camı ve çerçevesi için sigortalılara yaptığı yardımı kaldıracağı şeklindeki söylentinin asılsız olduğu ortaya çıktı. Gözlükte devlet katkısının kaldırılması gibi bir durumun olmadığını belirten Konya Gözlükçüler Federasyonu Başkanı Ömer Karakaş, gözlükte devlet katkısının aynı şekilde süreceğini söyledi. Karakaş, "Kaynağı belli olmayan, sadece bazı kişi veya kişilerin yorumu ile çıkarılan söylentilere itibar edilmemesini istiyoruz. çünkü gözlük camı ve çerçevesi için SGK desteğinin kalkması gibi bir durum söz konusu değil. Ortaya böyle bir söylenti çıkartıldı. Ancak bu söylenti gerçeği yansıtmıyor. Çünkü devlet desteği sürüyor ve sürecek. Gözlük, hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satılabiliyor, görmeyi sağlayan tıbbi bir cihaz olduğu için devletin yaptığı yardım bir anlamda koruyucu sağlık hizmetidir. Bu sayede körlüğe neden olacak hastalıkların erken teşhisine imkan verir. Vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın bu tür dedikodulara itibar etmemelerini doğru bilgiyi meslek kuruluşlarından elde edebileceklerini hatırlatırız" dedi.

 

ÇIĞIRTKANLARA İNANMAYIN

 

Vatandaşların özellikle Eski Numune Hastanesi civarındaki polikliniklerde çığırtkanlık yapanlara inanmamalarını istediklerini belirten Ömer Karakaş, bu tarz yerlerde devlet tarafından desteklenmeyen ürünlerin satıldığını belirtti. Karakaş, "Reçeteyi alıp da şu gözlükçüden alın, şuradan alın diye çığırtkanlık yapanlar var. Halkımızın bu kişilere inanmamalarını istiyorum. Hem bu tarz ifadeler meslek etiğine uymuyor, hem de çok yanlış. Çünkü bu tarz çalışmalar meslek etiğimize uygun düşmüyor. Buralardan alınan gözlükler tamamiyle devletin karşılamadığı ürünlerden oluşuyor. Halkımızın kandırılmamasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak : www.haberyurdum.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.