Eyeliner Kullanımında Göz Yapısı...

Bayanların bakışlarını etkileyiciliğini kılan ve güzelliğini tamamlayan en önemli noktalardan birisi gözlerdir.

Eyeliner Kullanımında Göz Yapısı...
22 Ocak 2015 Perşembe 11:27

Bu yüzden de günümüzde bayanlar makyaj yaparken gözlerine çok daha fazla ve çok daha yoğun şekilde önem gösteriyor ki bu durumda gözlere özel birbirinden farklı tekniklerin gelişmesine ve bayanların gözlerin yaratmak istedikleri etkileyiciliği en pratik şekilde yaratabilmelerine yardımcı oluyor.

 

Günümüzün makyaj uzmanları tarafından bayanların gözlerini öne çıkarmaları ve daha etkileyici bir göz yapısına sahip olabilmeleri gibi konusunda birbirinden farklı özellikleri ile öne çıkmakta olan makyaj uygulamaları bulunuyor. Bu makyaj önerileri arasında da özellikle gözlere yönelik olarak farklı eyeliner stilleri öne çıkıyor.

 

Farklı Yapılardaki Gözlerinize Özel Eyeliner Stilleri

 

Her bayan için vücudun en önemli bölgelerinden birisi olan gözlere özel makyaj önerileri içerisinde eyeliner her zaman ön plana çıkıyor. Eyeliner kullanımı her ne kadar bayanlar için pek kolay olan bir uygulama olmasa da bayanların tüm dikkatleri çarpıcı etkileyiciliğe sahip olan gözlerine çekebilmelerine yardımcı olur.

 

Günümüzde artık birbirinden farklı pek çok türde eyeliner stilinin bulunuyor olması nedeni ile bayanların göz makyajlarında kafalarına takılan en büyük sorunlardan birisi olarak her zaman gözlerine hangi eyeliner stilinin çok daha fazla yakışacağıdır. Bu konuda göz makyajı uzmanları tarafından hazırlanan farklı göz yapılarına özel eyeliner stilleri bayanların en büyük yardımcısı oluyor.

 

Son yıllara bayanların çekik gözler, yuvarlak gözler, sarkık ve düşük olan gözler ve birbirine uzak olan gözler için farklı eyeliner stillerinden yararlanabilmesi gözlerde her zaman istenen görselliğin en etkileyici şekilde yaratılabilmesi sağlanabiliyor. Çekik gözlerin daha yuvarlak bir görünüme sahip olabilmesi için bayanların eyeliner sürerken kuyruk yapmamaları gerekiyor. Göz kapaklarının başlangıç ve bitiş yerleri arasında eyeliner sürülmesi yeterli olacaktır.

 

Yuvarlak gözlere sahip olan bayanların ise eyeliner' i kuyruk yaparak sürmeleri gerekiyor. Bu sayede gözlerinin biraz daha düz ve kirpiklerin uzun görünmesini sağlayabiliyorlar. Düşük gözlü bayanların eyeliner sürerken, öz kapağının ortasından başlaması gerekiyor. Bu sayede gözler biraz daha yukarıda görünecektir.

 

Birbirine uzak olan gözlere sahip olan bayanlar eyeliner ile birkaç düzeltme yapmalıdır. Eyeliner' in kuyruk kısmını uzatmadan kalın bir şekilde yapmaları gerekiyor. Alt kısımlara bir şey sürülmemesi de orantı sağlıyor. 

 

Kaynak:diyarbakirhaber.gen.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.