Yapay Zeka Sadece Gözlerinizi İzleyerek Kişiliğinizi Tahmin Edebilir!

Gözlerin, duygu ve düşünceleri açığa vuran pencereler olduğu sıkça söylenir. Yeni araştırma, gözlerin kişiliği ifşa edebileceğini söylüyor.

Yapay Zeka Sadece Gözlerinizi İzleyerek Kişiliğinizi Tahmin Edebilir!
03 Ağustos 2018 Cuma 09:20

Araştırma öncesinde veri toplanarak bazı göz hareketleriyle kişilik özellikleri arasında bağlantı kuruldu. Sonra da bunlar dikkatlice işlenerek bir yazılım haline getirildi.

Güney Avustralya Üniversitesi geliştirdiği bu araştırmayı, Stuttgart Üniversitesi, Flinders Üniversitesi, Max Planck Bilişim Enstitüsü ile birlikte yaptı. Kişilik ve göz hareketleri arasındaki bağlantıyı ifade etmek için oldukça gelişmiş öğrenme algoritmaları kullanılarak bir yapay zeka geliştirildi.

Yazılım test edildi. Buna göre göz hareketleri, insanların sosyal, dürüst veya meraklı olup olmadığı gibi bazı özellikleri hakkında bilgi veriyor. Yapay zekanın beş önemli kişilik özelliğinden dördünü yüksek doğruluk oranıyla tahmin edebildiği ifade ediliyor. Bu özellikler: tutarsızlık, dışa dönüklük, uysallık ve güvenilirlik.

 
Dr. Tobias Loetscher, araştırma bulgularının, insan-makine etkileşimini geliştirme potansiyelinin kesinlikle olduğunu söylüyor. Araştırma, robotlar ve bilgisayarların, insanları daha iyi tanıyarak daha özelleşmiş hizmetler sunabileceğini de gösteriyor.
 
Kaynak: Donanımhaber
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.