Yaklaşan Güneşli Günlerin Yeni Yıldızı Transgold

TransGold ürün ailesi, Photochromic camlardaki alışılagelmiş “marka bağımlılığını” ciddi bir şekilde yerinden sarsacak.

Yaklaşan Güneşli Günlerin Yeni Yıldızı  Transgold
12 Mart 2021 Cuma 11:41

 Yaklaşan Güneşli Günlerin Yeni Yıldızı
 Transgold

Opakay olarak size yeni ürün ailemiz TransGold’u sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaklaşan güneşli günlerin yeni yıldızı olacağına emin olduğumuz TransGold ürün ailesi, Photochromic camlardaki alışılagelmiş “marka bağımlılığını” ciddi bir şekilde yerinden sarsacak gibi görünüyor.

Nasıl mı?

Yüksek kalite, üstün kararma/açılma performansı ve uygun fiyat stratejisiyle…

Photochromic Camlarda Marka Bağımlılığına Son

Bilindiği gibi ülkemizde kullanıcılar gözlük camlarını satın alırken marka ile değil camın özellik ve işlevleri ile talepte bulunurlar. Hem bu nedenle, hem de son kullanıcıya yönelik reklam maliyetleri çok yüksek olduğu için, gözlük camları konusunda üretici firma tarafından son kullanıcıya yönelik reklam yapılmaz, doğrudan optik mağazalara reklam ve tanıtım çalışması yapılır.

Aynı şekilde regülasyon gereği göz hekimleri de reçeteye kontak lensler için marka ve model yazabilirken, camlar için marka ve model yazamazlar. Bunun neticesinde gözlük camı üreticilerinin marka ve modellerinin reklam ve tanıtımlarını yapacağı hedef kitle yoğunluklu olarak optisyenlik müesseseleridir.

Durum böyleyken, ülkemizde Avrupa ülkelerinin aksine garip bir durum yaşanmaktadır. Özellikle bazı cam gruplarında, alışılagelmiş şekilde kullanıcılarda değil de, satan optiklerde bir “marka bağımlılığı” olduğu görünmektedir. Avrupa’da global zincir mağazaların sayı üstünlüğü ve finansal güç baskısından yorulan ve var olma mücadelesi veren bağımsız optikler ancak yerel üreticilerin ürünlerini satarak ayakta kalabileceklerini bilmektedirler. Çünkü o ülkelerde global zincir mağazalar tarafından zaman içinde kullanıcılar arasında “markalaştırılmış” ürünleri satmanın kendilerine bir kazancı olmadığını bilirler ve hatta satarlarsa zarara uğrayacaklarının da bilincindedirler.

Netice olarak; bu camlar ya zaten yabancı zincir mağazaların ortağı olan üreticinin ürünüdür, ya da bütün dünyada küresel anlaşmaları kapsamında ürünlerini yabancı zincir mağazalara çok uygun fiyata temin eden iş ortağı üreticilerin ürünüdür. Butik mağazaların bu sıkışık dar alanlarda sadece rekabet edebilmek değil, yaşayabilmek için bile tek fırsatları kaliteli üretim yapan, iyi hizmet veren ve iyi satın alma koşulları sağlayan yerel üreticilerle çalışmaktır.

Ülkemizde ise bağımsız optikler çoğunluktadır. Ve optikler için yakın çevresinde yabancı zincir mağaza yoksa bu konuda fazla da baskı hissetmediği daha avantajlı bir durum söz konusudur. Buna rağmen bazı optikler arasında garip bir “marka bağımlılığı” durumu yaşanmaktadır.

Hiçbir kullanıcı cam markası bilmezken; bağımsız optiklerin o kullanıcıya, yabancı sermayeli zincir mağazalara çok düşük fiyatlarda sağlanan yabancı markaları anlatmak zorunda kalması üzücüdür. Birçok optik bunu aynı kalitede ürün bulamadıklarını düşünerek yapmaktadır, ancak bu durum uzun vadede sadece kendisine rakip olacak yabancı sermayeli zincir mağazaların gelişmesine yarayacaktır.

İşte biz Opakay olarak Photochromic camda geliştirdiğimiz TransGold’u sunarak optisyenlik müesseselerine yepyeni bir yol açıyoruz...

Yüksek kalite, üstün performans ve uygun fiyat stratejisiyle TransGold bu yaz optisyenlik müesseselerinin kullanıcılarına en çok anlattığı ürün olacak…

Piyasada yaygın olarak bilinen cam markasıyla aynı ve hatta daha yüksek performans ve kalitede 1.61 ya da 1.67 indeksli camı 1.50 ve 1.56 indeksli camdan daha uygun fiyatlı alabileceğini gören optisyenlik müesseseleri, istemeden aracı olduğu “marka bağımlılığı” yaratma riskinden nihayet TransGold sayesinde kurtulabilecekler.

Opakay Misyonu ve TransGold’un Ürün Geliştirme Aşamaları

Opakay’ın temel misyonu, geliştirdiği yeni ürünleriyle bağımsız optisyenlik müesseselerine güç kazandırmaktır. Bunun için üretimde ve ürün geliştirmede şu noktalara ulaşmayı hedeflemektedir.

  • Bağımsız optisyenlik müesseselerinin kullanıcılarına sağlamak istedikleri yüksek kalite ve üstün performansı sağlayan ürünler geliştirmek.
  • Bu ürünlerin bağımsız optisyenlik müesseselerine aynı kalitedeki yabancı markalı ürünlerden daha fazla kazanç getirmesini sağlamak.
  • Bu yolla, bağımsız optisyenlik müessesselerini istemeden yabancı marka satar hale gelmekten korumak.

Bu misyon kapsamında Opakay tüm ürün gruplarında kaliteyi yükseltirken maliyetleri düşürmek için sürekli farklı ülke ve farklı üreticilerden hammaddeler alarak araştırma ve test yapmaktadır. Müşteri memnuniyeti ve sürekliliği sağlayacak firmalar, Opakay tedarikçi kriterlerine uygun olarak değerlendirilip seçildikten sonra onlarla uzun süreli anlaşmalar yapılmaktadır. Tüm hammaddeler üretimde kullanıma geçmeden önce uzun testlerden geçirilmektedir.

TransGold da diğer tüm Opakay ürünleri gibi aynı yaklaşım ile üretilerek 1.61 ve 1.67 indekslerde pazara sunulan bir cam ailesidir. TransGold’un ürün olarak geliştirilmesi aşamasında dünyada Photochromic üretiminde önde gelen tedarikçi isimleri tarafından gönderilen hammadde numuneleri uzun süreli testlere tabi tutulmuştur. Yalnızca camın koyulaşma ve açılma performanslarını gösteren temel testlere ek olarak, bütün hammadde numuneleri farklı hava koşullarında dış etkenlere karşı da uzun süre test edilmiştir.

TransGold’un ürün olarak geliştirilmesi aşamasında, geleneksel ve sistematik yöntemlerin dışında yürütülen bu özel ortam testlerinin sonucunda ortaya çıkan ürün gamı gerçekten Türkiye optik sektörüne ciddi bir fiyat/performans/kalite ivmesi getirecektir.

TransGold ile Rekabet Avantajı

Optisyenlik müesseselerini yıllardır kıskacında tutan yabancı markalara bağımlılık, Opakay’ın 1.61 ve 1.67 indekslerdeki Photochromic ürün ailesi TransGold ile sona erecektir. Photochromic kaliteli ürünü kullanıcıya sunmak adına yabancı markalara yüksek meblağ ödeme döneminin TransGold ile son bulmaya başlayacağına inanıyoruz.

Hem kalite, hem de performans açısından ünlü markalara rakip olabilecek TransGold yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine önemli olanaklar sağlayacaktır. Optisyenlik müessesesi 1.50 ve 1.56 indeksli ürün fiyatından daha uygun olarak temin edeceği 1.61 ve 1.67 indekslerde ürünü müşterilerine sunarak, hem daha fazla kazanç üretecek hem de yabancı zincir mağazalarla daha iyi rekabet edebilecektir.

TransGold, değiştirilemez ve emsalsiz olduğu düşünülen markaların tahtını sarsacak bir cam ailesidir.

Opakay olarak her zaman olduğu gibi en uygun, en kaliteli ürünü en uygun fiyata temin etmek suretiyle sektörümüze hizmet vermeye devam ediyoruz.

“Advanced Photochromic Layer Technology ” ile üretilen TransGold Photochromic cam ailesi, hammaddeden dolayı renk değiştiren Photochromic  camlara nazaran UV ışınlarına daha hızlı reaksiyon göstererek daha hızlı kararmaktadır. TransGold Photochromic  cam ailesinde diyoptri değerlerine göre değişkenlik gösteren “Kenar-Merkez Kalınlık” farkından dolayı numaralı Photochromic  camlarda rastlanan farklı renk tonlarında açılıp kararma problemine rastlanmamaktadır. Gelişmiş Fotochromic teknolojiye sahip TransGold   camın her yerinde, aynı anda, aynı oranda homojen koyulaşıp açılma sağladığı için daha estetik bir kullanıma olanak tanımaktadır.

TransGold’u deneyen tüm gözlükçü ve optisyenlerimizin bu yeni ürün ailesine hızla gönül vereceğini ve yaklaşan güneşli günlerin yıldızı olacağına emin olduğumuz TransGold’u gözlük müşterilerine büyük bir beğeni ile sunacaklarına inanıyoruz.

Habere İlişkin Ek Notlar

  • TransGold, Opakay oluşumu olarak bilinen Opak Lens ve Akay Optik’in Türk optik pazarına sunduğu yeni Photochromic  gözlük camlarının markasıdır. Türkiye’nin en yaygın optik dağıtım ağına sahip Opak Lens ve 2018 yılında satın alarak şirketler grubuna kattığı multifokal cam (Rx) üretiminde Türkiye’nin en deneyimli ve en tanınan üretim merkezlerinden biri olan Akay Optik yukarıdaki haberde Opakay oluşumu ismi altında anılmaktadırlar.
  • Opakay olarak amacımız her zaman yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini yabancı sermayeye karşı güçlü kılabilecek en kaliteli ürünü, en uygun fiyatla, en hızlı şekilde ulaştırmaktır. Bu bağlamda Opakay oluşumunda yer alan üretim ve dağıtım şirketleri hiçbir zaman optik sektöründe perakende zincirleri kurarak siz yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine rakip olmayacaktır.
  • UV ışınlarının yoğunluk ve miktarına bağlı olarak renk değiştiren gözlük camları Photochromic olarak adlandırılırlar. Bu camlar iç mekanda UV ışınlarının azalmasıyla şeffaflaşırken, güneşe çıkıldığında kararırlar. Photochromic  camların farklı dış koşullara maruz kalarak renk değiştirme oranı sadece ışığın miktar ve yoğunluğuna değil, aynı zamanda ışığın doğrudan mı, yansıyarak mı geldiğine, ısıya, bulunulan ortama, günün farklı saatlerine ve bulunulan coğrafyaya göre değişir. Bu nedenle dış koşullara hiçbir şekilde bağlı olmadan hep aynı koyulukta kalan güneş gözlüğü camlarıyla Photochromic  camı eşleştirmemek gerekir. Photochromic  camlarla ilgili Optik Gazete haberini bu linkten okuyabilirsiniz.

PHOTOCHROMIC CAM NEDİR

Opak Lens'ten Yeni Yılda Yeni Antirefle Kaplama SAFRAN UV


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.