Üretmeden 11.5 Milyon Dolarlık Kontak Lens İhracatı Yapmışız!

Diyebilirsiniz ki “ne güzel, ülkeye döviz kazandırmışlar.”

Üretmeden 11.5 Milyon Dolarlık Kontak Lens İhracatı Yapmışız!
15 Ekim 2021 Cuma 13:47

Bazı Dernekçiler ve Bazı Kooperatifçileri
TEBRİK EDİYORUM(!)
Üretmeden 11.5 Milyon Dolarlık İhracat Yapmışız!

Bazı kooperatifçiler ve dernekçiler sayesinde kontak lens ihracatı rekor kırdı.

Geçenlerde bir video yayınlamıştım ve o videoda Türkiye’ de yasal olmadığı halde internetten online kontak lens satışını kimlerin nasıl desteklediğini ve bu işten nasıl para kazandıklarını anlatmıştım. Bir düşünün yıllardır Sağlık Bakanlığı internetten online satış yasak diyor, internette satılan lenslerin hangi üretici firmalar olduğu belli, yıllardır bu sektörü yöneten sivil toplum kuruluşları var. Peki neden çözülmediğini anlamak istiyorsanız yazımı lütfen okuyun.

 Yabancı lens üreticilerinin Türkiye’de internetten lens satışını dizayn ederken kimlere nasıl  para kazandırdığını aşağıdaki tablolara bakınca çok güzel görebilirsiniz.

TÜİK raporlarına göre yurtdışına  2021 yılında 8 ayda 11.500.000 dolarlık kontak lens gönderilmiş.

Bir düşünün, bizim lens üretim tesisimiz yok ama ihracat rekorları kırıyoruz!

Diyebilirsiniz ki “Ne güzel, ülkeye döviz kazandırmışlar.”

Evet döviz kazandırdılar ama nasıl? Kooperatif sayesinde, dernek sayesinde! Peki kazanılan bu rakamları kooperatif üyeleri ile paylaştılar mı? Paylaşmadıklarına göre belli ki bu rakamlar şahsi kazanca dönüştü…

Hepsinden daha da beteri bu yaptıklarıyla sektördeki kooparatiflere olan inancımızı yıktı.

Şimdi düşünün bakalım, bu kooperatifçiler aynı zamanda da oda yöneticileri olan bu kişiler sizce gidip internetten satışı engeller mi? (Hele bir tanesi var ki hem kooparatif başkanı hem de dernek yöneticisi, beraber şikayet ettiğimiz internetten satış yapan firma ile daha sonra anlaşıp şikayetini gizlice geri çekmiş.)

Bir de resmin öteki tarafına bakalım. Yabancı sermayeli lens üreticilerinin yöneticileri bu konuda ne yapıyorlar? Onlar da internetten satışı görmezden gelip, (sınırsız ve uygun fiyatlara ürün verip) rekabet kurumu yalanlarına sığınıyorlar. Şikayet edenlere de uygun fiyat vererek, konuyu gündemden uzaklaştırıyorlar. Bugün internetten yasak olan lens satışının sektöre cirosal zararı 100 milyon TL civarındadır. Ayrıca 150 milyon TL yurt dışı satışı gerçekleşince, bir de yabancı zincir mağazalar ile etik dışı doktor satışlarını da eklersek toplamda ciddi bir rakam ortaya çıkıyor. Bu firmalar bağımsız optikleri neden düşünsünler ki? Onlar kotalarını doldurup keyiflerine bakarlar. Kendilerini de tebrik ederim.(!)

İşte rüşvetin belgesi budur. Ama görmek isteyene…

Kooperatif olalım, birlik olalım söylemlerinin arka planında bal tuttuk parmağımızı yalayalım düşüncesi ve tavrı vardır.

Hep söylüyorum özellikle bu kooperatifçiler kendi dükkanlarından kazanamadıkları paraları kooparatifçilik masalı ile gözlükçünün sırtından kazanıyorlar (diyecekler ki huzur hakkı almıyoruz ticaret yapıyoruz) ve dikkat edin birçoğu da şimdi Oda’ larda veya Oda kenarlarında dolaşıyorlar. Neden? Çünkü orada kulis yapıp kendilerini aklayacaklarını düşünüyorlar. Oda’yı zırh olarak kullanmak istiyorlar. Bu arada tabii ki çok değerli Oda yöneticilerimizi de tenzih ederim. Lafım sektör hainlerinedir…

Sağlıcakla kalın…

H. Erol Harbi
Yönetim Kurulu Başkanı
Opak Lens
Cihan Medikal
Akay Optik
Optik Gazete
Harbi Optik


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.