Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ziyareti

TOGB TBMM’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN’i ziyaret etti.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ziyareti
16 Şubat 2022 Çarşamba 16:36

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ziyareti

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Levent AKYER, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan BENLİ ve II. Bölge Ankara Optisyen-Gözlükçüler Odası Delegasyon Üyesi Ertuğrul KARAOĞLAN 15.02.2022 tarihinde TBMM’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat BİLGİN’i ziyaret etmişlerdir. Bu ziyarette Sayın Bakan Yardımcımız Op. Dr. Ertuğrul SOYSAL bizleri mecliste yalnız bırakmamıştır. Ak Parti Muğla Milletvekilimiz Sayın Yelda EROL GÖKCAN ve Sayın Mehmet Yavuz DEMİR eşliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla görüşme yapılmıştır. Görüşme esnasında aşağıda belirtilen talepler kendilerine iletilmiştir.

1)            Sosyal Güvenlik Kurumu ile tüm meslektaşlar adına Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği arasında protokol yapılması talep edilmiştir.

2)            Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ödemelerinin günün koşullarına göre artışının yapılması talep edilmiştir.

3)            Çocuklarda gözlük çerçeve bedellerinin yenilenmesinin 1 yıla düşürülmesi, diğer bireylerde de 2 yıla düşürülmesi talep edilmiştir.

4)            0.25 diyoptri değişikliğinde de cam bedellerinin ödenmesi talebinde bulunulmuştur.

Sayın Bakanımız isteklerimizi olumlu karşılamış ve aynı zamanda gözlükçü ve göz doktoru olan Bakan Yardımcısı Sayın Op. Dr. Ertuğrul SOYSAL’a bu doğrultuda talimat vermiştir. Bakan Yardımcımız bu konuda en kısa sürede düzeltmelerin yapılacağını bizzat sözlü olarak katılımcı temsilcilerimize iletilmiştir.

Sayın Bakanımız Vedat BİLGİN’e, Sayın Bakan Yardımcımız Ertuğrul SOYSAL’a, Sayın Milletvekillerimiz Yelda EROL GÖKCAN ve Mehmet Yavuz DEMİR’e  şükranlarımızı sunarız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.