Sağlık Bakanlığından Habersiz Sağlık Personel Kimlik Kartı

Usulsüzlük üzerine usulsüzlük! Her gün yeni bir usulsüzlükle karşılaşıyoruz.

Sağlık Bakanlığından Habersiz Sağlık Personel Kimlik Kartı
21 Ağustos 2020 Cuma 14:05

Sağlık Bakanlığı’ndan Habersiz
Sağlık Bakanlığı İsimli ve Amblemli
KİMLİK KARTI

Değerli Meslektaşlarım,

Seçime 1 gün kalmışken şu yaşadığımız olaylara bir bakın!

Usülsüzlük üzerine usulsüzlük! Her gün yeni bir usülsüzlükle karşılaşıyoruz.

Hatta bu seferkine usulsüzlük demek az bile kalır. Konu savcılığa intikal ederse resmen sahtecilikle yargılanma boyutuna kadar gidebilecek bir suç unsuru var ortada!

İki gün önce duydum ki 1. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası Geçici Yönetimi bir kimlik kartı bastırmış, optisyen ve gözlükçü meslektaşlarımıza dağıtmaya başlamış!

Sağlık meslek mensubu olduğumuzu gösterir bir kartımızın olması iyidir, güzeldir, hoştur. Koyarız cüzdanımızın arka cebine, unuturuz. Bir fonksiyonu yok bu kartın çünkü. Bu kartı bastırtan geçici yönetim de “bu karta sahip olunca şu olanaklarınız olacak, şuralarda kullanınca size fayda sağlayacak” gibi şeyler söylemiyor zaten. Göstermelik bir kart bastırmışlar.

Demişler ki; “Yapalım bir kart da oy toplamak için göz boyayalım. Kapı kapı gezmeye kendimizi göstermeye, hatırlatmaya vesile olsun. Hem gezerken kartın yanında boş oy pusulası ile yeşil listeyi de veririz, belki doldurup yanlarında hazır getirirler, işimiz kolaylaşır ve oyumuz da çoğalır.”

Kartın sahibine bir getirisi olmayan, geçici yönetime oy kazandırmak için hazırlanmış dümdüz bir üye kartı.

Güzel tarafı nedir? Kart sahibinin sağlık meslek mensubu olduğunu kanıtlıyor. Aslında şahsi fikrim, kimsenin görmeyeceği bu kartı cüzdanda taşımak yerine sağlık meslek mensubu olduğumuzu herkese beyan eden bir “beyaz önlük” giyme seferberliğini planlasalardı çok daha iyi olurdu elbette. Senelerdir her vesile ile beyaz gömlek konusunu vurgularım, ama şimdi konumuz bu değil, konuyu saptırmayalım. Bu kart işinden çok aşikar görülüyor ki, optisyen-gözlükçülerin ve toplumun yararı gözetilmiyor, sadece geçici yönetiminin bazı yöneticilerinin yararı gözetiliyor.

Şimdi asıl işaret etmek istediğim şey şudur: Bu kart Sağlık Bakanlığı adı kullanılarak, Sağlık Bakanlığı amblemi ile bastırılmıştır. Ön yüzünde Sağlık Bakanlığı’nın adı ve logosu bulunmaktadır!

Peki bundan Sağlık Bakanlığı’nın haberi var mı?

Ben hemen soruşturdum. Yok!

Bir kimlik kartına, bir matbu evrağa, bir kağıda Sağlık Bakanlığı logosunu basmak sadece ve sadece Sağlık Bakanlığı’nın yetkisindedir. Sağlık Bakanlığı logosu izin alınmadan hiçbir kurum tarafından, hiçbir tanıtım materyalinde kullanılamaz.

Bu kartın basılmasıyla ilgili yapılan işlem, Sağlık Bakanlığı adına bir kimlik düzenlemektir ki, hiçbir fonksiyonu olmayan bir kart dahi olsa kimse bunu izin almadan yapamaz.

Ey 1. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası Geçici Yönetimi, bu nasıl bir kibir, bu nasıl bir egodur?

Sizler sadece Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kuruma geçici olarak yönetici seçilmişsiniz, nasıl Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde bir mertebede imişsiniz gibi hiç haber vermeden bakanlığın logosunu kullanıyorsunuz?

Bakın burada yanlış anlaşılmak istemem, hemen bir açıklama yapayım. Bazı isimleri bu dediklerimden ayrı tuttuğumu söylemem lazım. Yeşil liste içinde elbette sevdiğimiz, çok değerli, sonradan katılmış, dürüst meslektaşlarımız da vardır, onları ayrı tutuyorum. Senelerdir dernekçilik ve kooperatifçilik yapmakta olan ve geçmişleri bu şekilde bir sürü usülsüzlükle dolu olan kişilerden bahsediyorum.

Şirin görünmek, oy toplamak için fütursuzca bakanlığın logosunu alıp basmaları size ne anlatıyor? Bundan sonra da ellerine fırsat geçse nasıl davranacakları hakkında bir fikir vermiyor mu?

Logoyu alıp sormadan basan kişiler daha neler yapmaz ki? Bu zihniyetle hareket edenlere güvenmemiz mümkün mü?

DİKKATİNİZİ ÇEKİYORUM!

  • Bu kimlik kartı vakası basit bir şey değildir. Hesap edilmemiş, düşünülmeden yapılmış, usül bilmemekten oluyor bunlar diye düşünebiliriz. Ama burada çok daha vahim olarak görmemiz gereken umursamaz ve cüretkar tavırlarla yapılmış bir iş var.  Ve bu tür işler bizi her zaman zor durumda bırakır.
  • Bu tip davranışlar maalesef Sağlık Bakanlığı’nın biz optisyen-gözlükçülere karşı tutumunu da etkilemektedir. “Mesleğin temsilcileri olan oda-birlik yöneticileri böyle usülsüz, fütursuz davranırsa tüm meslek grubu ne yapmaz!” diye düşünen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile bundan sonraki görüşmelerimiz, toplantılarımız ne kadar zorlaşacaktır, öyle değil mi? Mesleki olarak, sektör olarak hazırda görüşülmeyi bekleyen birçok talebimiz var. Bu şekilde ciddiyetimiz yok oluyor ve biz daha en başından kaybediyoruz. Yazık. Çok yazık.

Kart alan meslektaşlarımın çoğu zarfın rengini de görmüştür elbet. Yeşil. Geçici Oda Yönetimi izinsiz logo basmakla kalmıyor, bir de oy vereceklerin üye aidatlarıyla alınmış kendi liste renginde zarf kullanarak propoganda yapıyor!!!ADALETİNİZ BU MU?

Bu konularda biz hareket etmezsek, kimseden bizim için bir şey yapmasını bekleyemeyiz. Hemen Sağlık Bakanlığı Türkiye Tıbbi Cihazlar Kurumu ile temasa geçerek izin konusunu araştırdım ve böyle bir iznin alınmadığının teyidini aldım.  Bu konuda hepimiz haklarımızı bilmeli, korumalı ve her zaman sahip çıkmalıyız.

1. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası Geçici Yönetimi’ne sesleniyorum!

Bir sektör mensubu olmak sıfatıyla; hemen bu kabahatleri için 1. Bölge’deki tüm meslektaşlarımızdan yazılı özür dileyerek, dağıtılan kartları geri toplamalarını talep ediyorum. Aksi takdirde Sağlık Bakanlığı adını, amblem/logosunu kullanmaktan dolayı bir meslek mensubu olarak şahsen savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı buradan beyan ediyorum. Ayrıca  20 tane odanın üzerinde birliğimiz var ve onlar yönetmeliklere uygun bir kimlik kartı çıkartmışlar, yazık değil mi bu kadar optiklerin parasını israf etmeye?

Bu arada, yazının arasında bir bahis geçirdim. Kimlik kartı ile birlikte dağıtılan boş oy pusulası ve yeşil listeden söz ettim. Saygıdeğer meslektaşlarımın dikkatli gözlerinden kaçmadığını biliyorum. Bu da ilginç bir girişimdir. Azami dikkatli olmalıyız. Böyle hazırlıklar, uyanıklıklar bizi yanlışa götürür.

Buradan 1. Bölge seçmeni meslektaşlarıma sesleniyorum. Seçimde Yüksek Seçim Kurulu damgalı oy pusulalarının kullanılacağı unutulmamalıdır. Bazı kişilerin hırs ve egoları uğruna geçersiz oylar yaratmak, ya da seçimin geçerliliğini tehlikeye atmak mesleğimizin oda ve birlik konusundaki geleceğini yaralar.

Lütfen her daim dikkatli olalım, uyanık olalım. 1. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası seçimi tüm Türkiyemiz için önemlidir. Lütfen muhakkak seçime katılınız meslektaşlarım. Katılım yüksek olursa demokratik sonuçlar alabiliriz.

Hep söylediğim bir şey var; kimlerin seçileceğini bilmiyorum ama KİMLERİN SEÇİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ çok iyi biliyorum.

1. Bölgede bulunan tüm meslektaşlarıma şimdiden hayırlı seçimler diliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı
Harbi Optik

Opak Lens
Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete

İZİNSİZ SAĞLIK PERSONEL KİMLİK KARTI HUKUKİ GÖRÜŞ-1 İÇİN TIKLAYINIZ


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.