Oda ve Birlik Genel Kurulu Nihayet Gerçekleşti

50 Yıllık çabada mutlu sona ulaşıldı, Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu yapıldı.

Oda ve Birlik Genel Kurulu Nihayet Gerçekleşti
18 Mart 2019 Pazartesi 10:40

Beklenen Genel kurul Nihayet Gerçekleşti.

Optik Sektörünün yıllardır kurulması için mücadele verdiği ve çeşitli engellemeler ile 1 Yıldır ertelenen Oda ve Birlik genel kurulu 17 Mart 2019 Tarihinde Ankara’da nihayet gerçekleşti.

Kamu kurumu niteliğinde Optisyen-Gözlükçüler Odaları Ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu çoğunluğun sağlanması ile Sağlık Bakanlığı merkez bina zemin katı toplantı salonunda dün yapıldı.

Türkiye’ nin çeşitli şehirlerinden gelmesi beklenen 118 delegeden 95’i toplantıya gelerek Oda ve Birlik yönetim kurulunu seçmek için oy kullandılar. 2018 yılı Nisan ayında yapılması gereken genel kurul, alelacele kurulan dernekler ve sonrasında geçen mahkeme süreci ile bugüne kadar ertelenmişti.

Genel kurula bakanlığı temsilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan yardımcısı Recep Uslu, Klinik araştırmalar daire başkanı Dr. Asım Hocaoğlu, Uzm. Ecz. Rabia Gökdoğan ve Titck Tıbbi Cihaz Daire Başkanlığı Sektörel Ruhsatlandırma Şube Müdürü İsmail Başyayla katıldılar

Sağlık Bakanlığı merkez binasının zemin katındaki toplantı salonunda yapılan genel kurula Türkiye’nin değişik illerinden gelen sektör mensupları da yoğun ilgisi gösterdi, ancak toplantının yapıldığı genel kurul salonuna delegelerin dışında hiç kimse alınmadı.

Mehmet Şeker’ in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda 95 delege oy kullanarak tek liste olarak seçime giren Mahmut Yetim’ in başkanlığındaki yönetim kurulunu seçmiş oldu. Seçilen yönetim kurulu Sağlık bakanlığının gözetiminde yeni yönetmeliği hazırlayacak ve altı ayın sonunda yeniden seçime gidilecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.