Fotoğraflarda Çocukların Göz Bebeğine Dikkat!

Eğer fotoğraf çekimi esnasında kırmızı yansıma yerine beyaz yansıma saptanıyorsa, acilen göz doktoruna danışılmalıdır.

Fotoğraflarda Çocukların Göz Bebeğine Dikkat!
19 Mart 2019 Salı 13:10

Havuç, kavun, kayısı ile gözleri güçlendirin

Çocukların da yılda bir kere göz muayenesi olmaları gerekir. Beta karoten zengini turuncu gıdalar, onların göz sağlığını korumaya yardımcı olur

Çocuklarda günlük tablet kullanımının en fazla 45 dakika olması gerektiğini söyleyen Batıgöz Altunizade Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek, çocuklarda göz sağlığı ile ilgili bilgiler verdi…


https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgSağlıklı bir çocuğun ilk göz muayenesi kaç yaşında yapılmalıdır?
Sağlıklı bir çocuğun ilk göz muayenesi doğumdan sonra ilk üç ay içinde yapılmalıdır. Sonrasında düzenli olarak yılda bir olmak kaydıyla yapılabilir. Yeni doğan çocuklarda özellikle fotoğraf çekildiğinde gözden gelen kırmızı yansıma, retinanın sağlıklı olduğunu gösterir. Eğer fotoğraf çekimi esnasında kırmızı yansıma yerine beyaz yansıma saptanıyorsa, acilen göz doktoruna danışılmalıdır. Ayrıca 1500 gramın altında doğan çocuklarda prematüre retinopatisi denilen, görmeyi etkileyen çok ciddi bir retina hastalığı görülebilir. Bu yüzden yenidoğan bebekler ilk dört haftada muayene edilmelidir.


https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgNe kadar sıklıkla göz muayenesi yapılmalıdır?
Herkes düzenli olarak yılda bir kez göz muayenesi yaptırmalıdır. Gözlük veya lens kullanıyorsa doktorun önerisine bağlı olarak altı ayda bir veya yılda bir göz muayenesi yaptırılmalıdır. Gözlerinde kayma veya başka rahatsızlık olan çocuklar için doktorların önerdiği aralıklarda muayene yapılmalıdır.

DÜZENLİ BESLENME ÖNEMLİ

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgAileler, çocuklarının göz sağlığını korumak için neler yapabilir?
Aileler, çocukların düzenli beslenmelerine dikkat etmelidir. Özellikle yeşillikler, turunçgiller, yumurta, balık ve badem gibi yiyeceklere daha çok ağırlık verilmelidir. İçlerinde lütein karotenler bulunduran ve gözleri korumaya yardımcı olan antioksidanlı besinler göz sağlığını korur. Beta karoten; havuç veya havuç suyu, tatlı patates, portakal veya portakal suyu, kavun, mango ve kayısı gibi yiyeceklerde bulunur.



SİVRİ UÇLU KALEMLERE DİKKAT!

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgAileler evde oluşabilecek ev kazaları için önlem almalılar.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgOkulda kalem gibi sivri uçlu maddelere dikkat edilmeli ve gözden uzak tutulmalıdır.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgTelevizyonu ya da tahtayı göremediğini söyleyen çocuklar, mutlaka göz doktoruna götürülmeli.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgÇocukların da, tıpkı ebeveynleri gibi iyi bir güneş gözlüğü kullanması gerekir.
Çocuklarda en çok görülen göz hastalıkları
Çocuklarda;
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgKırma kusurları
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgKayma
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgGözyaşı kanalı tıkanıklığı
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgGöz tembelliği
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgDoğuştan katarakt
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpgDoğuştan glokom gibi birçok göz hastalıkları görülmektedir. Bunları engellemek için mutlaka düzenli göz muayenesi yaptırılmalıdır. Erken teşhis her zaman önemlidir.

Kaynak: www.sabah.com.tr/saglik


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.