Lens Kullanımındaki Denetimsizlik Göz Hastalıklarına Neden Oluyor!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, kontakt lenslerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmeye başladığını ve bu nedenle de sorunların giderek arttığını söyledi. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay kontakt lens ile alakalı bazı bilgiler verdi.

Lens Kullanımındaki Denetimsizlik Göz Hastalıklarına Neden Oluyor!
02 Ekim 2016 Pazar 10:00

Denetimsiz ve takipsiz kullanılan kontakt lenslerin göz problemlerine neden olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, kontakt lensin sıklıkla gözde kırma kusuru varlığında görmeyi düzeltmek için veya göz rengini değiştirmede kullanıldığını söyleyerek, genelde kontakt lenslerin nadiren görme bozukluğunu düzeltmek için kullanıldığını dile getirdi. Lenslerin dikkatsiz kullanımında gözün ön yüzeyinde çizilmeye ve keratit hastalığına neden olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, lens kullanım amacının daha iyi görmek olması gerektiğini vurguladı.

Kontakt lensin kişiye sağladığı avantajlardan daha iyi yararlanmak için temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, genelde hastaların yaptığı yanlışlığın gözlük numarası kullanarak lens almak olduğunun bilgisini verdi. Gözlük numarası ile lens numarasının her zaman aynı olmayabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, lens numarasının çeşitli özellikler içermekte olduğunu açıkladı. Lens seçiminde kornea çağı ve eğriliğinin önemli olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, internet siparişi ile alınan lenslerin kullanımında denetimsizlik nedeniyle sıklıkla sorun çıktığını söyleyerek, kişilerin internet üzerinden değil hekim aracılığıyla lens almasının daha doğru olduğunu belirtti.

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.