Kadro Müjdesi!

Optisyenlerimizin Kamuda istihdamı vb konularda dün olduğu gibi bugün ve yarında çalışmaya devam edeceğiz.

Kadro Müjdesi!
24 Mart 2015 Salı 10:08

Bilindiği üzere son 2-3 yılda hızla çoğalan optisyenlik programları, vakıf üniversitelerinin üç haneli kontenjanları, ikili öğretimleri vb uygulamalar sonucu bu yıl 2000 üzeri mezun optisyenimiz aramıza katılacağı öngörülmektedir. Faaliyet gösteren meslektaşlarımız ile birlikte aday optisyenlerimizi de endişeye sevk etmektedir.

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği olarak, mezun olacak optisyen adaylarımız için bir süredir yapmış olduğumuz çalışmalar ile devam eden görüşmelerde kamuda istihdam başta olmak üzere birden fazla çalışma alanı ( kamu ve özel hastaneler, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri, Sanayii ( üretim ve tedarik) ) açılması için mücadelelerimiz devam etmektedir. Bahse konu hakkında görüşmelerimizin devam ettiği paydaşlarımız başta T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı, T.B.M.M., T.C. Maliye Bakanlığı'nın değerli bürokratları ile sayısız görüşmelerimiz ve çalışmalarımız oldu.

2014 yılı içerisinde yoğun çalışmalarımız sonucu bir bakanlığımız 81 ilde görevlendirme yapabileceğini, konu hakkında iç yazışmaların ivedilikle yapılacağını, yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra da 81 il ve taşra teşkilatında hizmet sunumuna katkı sağlanacağı bilgileri bizlerle paylaşıldı. Diğer taraftan geri ödeme kurumu genel merkezi ve sağlık sosyal güvenlik merkezleri başta olmak üzere taleplerimizin değerlendirileceğini, bunun için çalışma başlatacakları da bizlerde ayrıca memnuniyete vesile olmuştur.

İstikrarsız ve plansız bir şekilde program açılmasının olumsuzlukları bugün sizleri ve bizleride derinden üzmektedir. Yüksek Öğretim Kurumu ( YÖK ) bürokratları ve üniversitelerimizin değerli akademisyenleri ile yapılan çalıştaylarda beklentilerimiz ve taleplerimiz birincil olarak aktarıldı, ortak çözüm için el birliği ile çalışmalar devam etmektedir.

Biz TOOMD Yönetim Kurulu olarak optisyenlerimiz ve aday optisyenlerimizin geleceklerini planlanması, iş hayatlarında düzenin sağlanması için dün olduğu gibi yarında elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Optisyenlerimizin Kamuda istihdamı vb konularda dün olduğu gibi bugün ve yarında çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu çalışmaları yaparken gücümüzü üye meslektaşlarımızdan alıyoruz. Eğer sizde, bizlerle beraber yürümek, gücümüze güç vermek, yaptığımız veya yapacağımız çalışmalara destek olmak istiyorsanız, meslek kuruluşumuza üye olun.

Zaman güç zamanı,
Zaman destek olma zamanı,
Zaman bir olma zamanı,
Zaman diri olma zamanı,
Zaman dik olma zamanı,
Zaman iri olma zamanı,


Saygılarımızla,

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.