Daha İyi Görmek İçin Vitamin Almak Şart!

"Bazı besin öğelerinin yetersizliğinde göz sağlığımız etkilenebilir ve bazı hastalıklara zemin oluşturabilir"

Daha İyi Görmek İçin Vitamin Almak Şart!
24 Mart 2015 Salı 12:38


İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, tükettiğimiz meyve ve sebzeler göz ve görme sağlığımız üzerinde oldukça büyük etkilere sahip olduğunu belirtti,

"Bazı besin öğelerinin yetersizliğinde göz sağlığımız etkilenebilir ve bazı hastalıklara zemin oluşturabilir" ifadelerinde bulundu.

Göz sağlığı denildiğinde akla gelen ilk besinin havuç olduğunu hatırlatan Baysal, "Bir çok besin içerdiği bileşenler nedeniyle göz ve görme sağlığı bakımından oldukça önem taşımaktadır dedi ve şu bilgileri verdi:

"Havuç, bal kabağı, tatlı patates, portakal , kırmızı biberde daha yoğun bulunan beta karoten ile göz sağlığı için önemlidir. Yeterli miktarda A vitamini görme sağlığı üzerine oldukça olumlu etkileri vardır" diye konuştu.

 

Kaynak: sabah.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.