İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne Soruyorum…

Hani SGK Yıllık Sözleşme Bedeli İçin Verilen Sözler?

İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne Soruyorum…
22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:56

Seçime 1 Ay Kaldı !
İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne
Soruyorum…

VARAN 1:
Hani SGK Yıllık Sözleşme Bedeli İçin Verilen Sözler?

23 Ağustos 2020 tarihinde 1. Bölge İstanbul Optisyen – Gözlükçüler Odası Genel Kurul kapsamında yönetici kadro seçimi yapılacak. Optik sektörümüzün her kademesinde bulunmuş ve meslekte 45 yılı aşan bilgi birikimlerim ile yapılan yanlışları ortaya koyarak, geleceği doğru şekillendirmemiz adına, sonradan pişman olmamak adına bu yazı dizisini yayınlıyorum.

Hep söylediğim gibi “kimin seçileceğini bilmiyorum ama kimlerin seçilmemesi gerektiğini çok iyi biliyorum’’.

İstanbul seçimleri sektörümüz açısından çok önemli. Maalesef geçici oda yöneticilerinden bazıları, daha önceki dernekçilik ve kooperatifçilik dönemlerinde olduğu gibi, geçici oda yönetimi döneminde de sektöre hizmet sunmak değil, kendilerine fayda sağlamak peşindeler. Şu anda tüm güçleri ile kendilerine güç ve maddi olanak sağlamak ve geçmiş dönemdeki şaibeli olaylarını örtbas etmek için oda yönetimine gelmeye çalışıyorlar.

Ortada birçok ucu açık konuyla seçime gidilmesi herkesin kafasını karıştırıyor. Bu, özellikle yaratılmış bir ortam. Bu karışıklığa yakından bakarsak, durumun vahameti tümüyle anlaşılacaktır.

Önce verilen sözlerin yerine getirilmemesinden başlayalım.

İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne soruyorum:

SORU 1- HANİ SGK YILLIK SÖZLEŞME BEDELİ AİDATLARIMIZDAN KESİLECEKTİ? SÖZ VERİP YAPMAMAK OLMAZ. KAYDA DEĞER AÇIKLAMA VAR MI?

İstanbul Odası geçici yöneticilerinden bazılarının geçmiş performansları bellidir ve bir sürü de optikleri ilgilendiren konular var. Şimdi de Geçici Oda  yönetiminde fırsat bulup söz veriyorlar. Sonra da sözlerinde durmuyorlar. Birliğin bu konudaki yazısını yayınlayıp sebep gösteriyorlar. Yerine getirememe ihtimalin olan bir söz verilir mi? Üstüne üstlük yapamayınca da net bir açıklama, sebep, özür yok!

30 Aralık 2019 ve 2 Ocak 2020 tarihli İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası’nın web sitesinde yayınlanan duyuruların görsellerini sizinle burada paylaşıyorum.

http://istanbuloptisyengozlukcuodasi.org.tr/haber-detay.asp?ID=43

http://istanbuloptisyengozlukcuodasi.org.tr/haber-detay.asp?ID=47

  • SGK ile protokol yapılacağı sözü, aidatların yüksekliğine gelen itirazları yumuşatmak için verilmiştir. Tabiri caiz ise oy kaybetmemek için bir tür yemdir.
  • “Kıyasen Eczacılar Birliği ve Odaları” sözü ağızlara peleseng olmuştur. Ama şu anda geçici yöneticileri bazılarının davranışları yüzünden bizim kurduğumuz oda ve birlikle modellenen yapılar beş benzemez şekle dönüşmüştür. Eczacılar 2020 görüşmelerini 2019’un 6. Ayında yapar, bitirir, sonra duyurusunu yaparlar. 2020 protokolü için SGK görüşmesini Aralık’ın son haftasında yaparsanız sonuç alamazsınız. Usul ve yöntem bilmek lazım.
  • Sonucu net olmadan, başka bir kurumla alakalı bir konu için onlardan onay ve de söz almadan, sadece oyları düşünerek üyelerine söz ver, sonra konuyu “birlik izin vermedi” diye kapat gitsin. Bu işler öyle olmaz. Net açıklama istiyoruz.

Bu kez soruyu geçici yönetime değil de siz meslektaşlarıma yöneltiyorum: Bu sözün tutulmaması size geleceğe ilişkin bir ipucu veriyor olsa gerek. Kendinizi sözünü tutmayan insanların yönetimi altında güvende hisseder misiniz? Bu kişiler söz verip de sözünü tutmayan bazı siyasetçileri örnek almışlar, nasıl olsa seçmen yapılanları unutuyor mantığı ile…

Yarın “Seçimde kimler oy kullanabilecek?” diye sorularımıza devam edeceğim.

Basit bir soru değil mi?

Ama altındaki usulsüzlükler buna net bir cevap bulmamızı engelliyor!

O zaman sıkı durun. Asıl sorularım yarın detaylarıyla geliyor!

Arkası yarın…

Yarına kadar, kalın sağlıcakla…

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı
Opak Lens
Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.