HD Kalitesinde Görmek Mümkün mü?

Birçok yerde 3,5 liraya gözlük satışı yapıldığı ile ilgili reklamlar görüyoruz!

HD Kalitesinde Görmek Mümkün mü?
23 Haziran 2015 Salı 07:23

Antalyalılara 33 yıldır alanında profesyonel hizmet sunan Optikce mağazasının sahibi Nazif Eken ile optikçiliğe ve gözlük alırken dikkat edilmesi gerekenlere dair a'dan z'ye her şeyi konuştuk. Alanında Antalya'da tek olduğunu belirten Eken, "Beni tercih eden müşterilerime full hd görüş kalitesinde bir hayat sunuyorum" dedi.


HD KALİTESİNDE GÖRMEK MÜMKÜN

Bu sektöre girişinizi ve Optikce'nin kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

1982 yılından beri bu işi severek yapıyorum. Antalyalılar beni ilk olarak Odak Optik ile tanıdı. 8 yıldır da Optikce markası ile hizmet veriyorum. Ama insanlar beni tabelamdan çok Nazif Eken ismim ile biliyor. Bu sektörde 33 yılı bitirdim fakat hala ilk günkü gibi eğitimlere gidip, sertifikalar alıyorum. Sektörümüz bir bilim dalı ve teknolojiyle iç içe. Her yeniliğe ayak uydurup, müşterilerime sunmak en önemli önceliğim.

Baktığımızda eskiden lüks sayılan güneş gözlükleri şuan her köşe başında satılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Daha çok estetik açıdan ele alınsalar da güneş gözlükleri de bir sağlık aracı. Gözlerimizi Uv ışınlarından koruyan bu gözlükler, oluşabilecek katarakt hastalığına karşı bizi koruyor. Bu sektörde işini severek yapıp orijinal ürünler satan mağazalar olmakla birlikte, orijinal olmayan ürünler kullananlar da var. Bu yüzden bu tarz gözlükleri bildiğiniz ve güvendiniz optikçilerden almakta fayda var.

Bu yılki gözlük trendleri nelerdir?

Marjinal ürünler moda olsa da klasik çizgilerin hala tercih edildiği ortada. Farklı ve ön planda olmak isteyen kişiler daha sıra dışı modeller tercih edebiliyor. Fakat bence moda kişinin kendisine yakışandır.

Son zamanlarda alanınızda büyük bir ilerleme gösterdiniz? Biraz bundan bahsedebilir misiniz?

Optik fiziği tamamıyla bilimsel bir alan. Bu alanda tüm teknolojik gelişimleri takip edip gereken cihazları bulundurmamız çok önemli. Örneğin gözlük camları netlikleri inanılmaz boyuta ulaştı. Artık kaliteli bir cam ile dünyayı full hd görmemiz mümkün. Bu makineler Optikce de de bulunuyor ve gelen müşterilerime en son teknoloji gözlük camını sunuyorum. Ama bunu her optik yapmıyor çünkü gereken ekipmana sahip değiller. Türkiye'de 5000 gözlükçü var ama ancak 50 tanesinde bu teknik cihazların tamamı vardır.

Sizin için Antalya'da tek diyebilir miyiz?

Kullandığım Vissio office adlı ürün gözün görme rotasyon merkezini ölçen tek cihaz ve bu Antalya'da bir tek optikce mağazasında var. Benzeri ürünler başka mağazalarda var tabi ama 'eyecode' dediğimiz ölçümü yapamıyorlar.

Bu cihaz ne kadar zamandır Optikce'de bulunuyor?

2 yıldır beni tercih eden müşterilerime eyecode'lu camlar sunuyorum. İnanılmaz konforlu olduğunu müşteri geri dönüşlerinden anlayabiliyorum. Böyle konularda ekonomik kaygılar bir tarafa bırakılıp bu konfor aranmalı.

Peki Optikce'den gözlük almak isteyenleri nasıl bir süreç bekliyor?

Birçok optik bu tür sistemli bir camı elde edebilecek teknolojik cihazlara sahip olmadığı için sıradan çekmece camı diye tabir ettiğimiz camı satıp müşteriyi gönderiyor. Bizler gibi bilgi sahibi optikçilerde ise süreç uzun oluyor. Çünkü stokta olan camı değil kişiye özel üretilecek ve siparişi ile hazırlanan camı müşterimize sunuyoruz.

Birçok yerde 3,5 liraya gözlük satışı yapıldığı ile ilgili reklamlar görüyoruz. Bu ürünlerin kullanımı göz sağlığını ne yönde etkiler?


Bunlar hep kötü satış teknikleri. Bu tür yalan reklamlarla müşterilere ulaşmaya çalışıyorlar. Böyle şeylere vatandaşımız inanmamalı ve bu ürünleri tercih etmemeli. Bu tarz ürünler bizim çöp diye tabir ettiğimiz ürünlerdir ve kaliteli görüş sağlamaz. Besin değeri olmayan gıdalara benzetebiliriz bunları. Evet, karnınız doyar ama gereken besini alamayız.

Peki, insanlar gidecekleri Optiği seçerken nelere dikkat etmeli?

Sadece alacakları gözlüğün markasını düşünüp gitmesinler. Kimden hizmet alacaklarını analiz etsinler. Tezgâhtarlar yerine diploma sahibi optikçilerle muhatap olsunlar. Sadece mağazanın büyüklüğüne veya güzelliğine bakıp değerlendirme yapmasınlar. Yanlış hazırlanan bir gözlük kişiyi mutsuz eder. Kişiye özel hizmet veren optikleri tercih etsinler.

Antalya optik konusunda ne durumda?

Antalya gelen turist yoğunluğu nedeniyle inanılmaz bir potansiyele sahip. Ama işin erbabı olmayan kişiler diploma kiralayarak bu mesleği yaptığı için kalite düşüyor, itibarımız zedeleniyor. En azından turizm bölgelerinde denetimler sıklaşmalı. Fakat sektör olarak her gün güzel gelişmeler kaydediliyor.

Kaynak: haberantalya.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.