Havuz Kaynaklı Göz Rahatsızlığı İhmale Gelmez!

Yazın serinlemek isteyenlerin en çok havuzları tercih etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Okan Üniversitesi Hastanesi’nden Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Başak Bostancı, toplu kullanılan havuzların iyi temizlenmediği takdirde mikroplar için üreme yeri olduğu uyarısında bulundu.

Havuz Kaynaklı Göz Rahatsızlığı İhmale Gelmez!
30 Temmuz 2018 Pazartesi 15:39

Dr.  Bostancı, bu mikropların, göz dokuları üzerine yerleşerek çeşitli  iltihaplara yol açabildiğini söyledi, şu bilgileri verdi: “Özellikle kontak lens kullanıcıları, kornea düzensizliği olan kişiler ile yara iyileşme problemi olanlar daha fazla risk altındadır. Bu sebeple girdiğiniz havuzun temizliğinin düzenli yapılıp yapılmadığını kontrol etmeniz, havuza girmeden duş almaya özen göstermeniz önemlidir.  Havuz temizliğinde kullanılan dezenfektanlar bir taraftan havuzdaki mikropları öldürürken  göz dokuları için toksik etkiler taşır. Havuz içinde gözlerini açma alışkanlığı geliştirmiş, havuz gözlüğü kullanmayan kişilerin gözü bu kimyasalların devamlı etkisine maruz kalır. Kişide gözde ciddi yanma, kızarıklık, sulanma, çapaklanma, ışığa hassasiyet ve ağrı gibi belirtilere sebep olur. “

Alerjisi olanları da uyaran Dr. Bostancı, “Alerjik bir bünyeye sahip kişilerde havuz sonrası gözde kızarıklık ve kaşıntı oluşur, direk güneş ışığı maruziyetinin etkisiyle belirtiler daha da artar. Gözün devamlı olarak ovulması durumu daha da kötüleştirir” diye konuştu.

Dr. Bostancı, havuz sonrası oluşan rahatsızlıkların ihmal  edilmemesi, mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiği uyarısında da bulundu.

Kaynak: Ege Telgraf


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.