Gözlük Seçiminizi Yaparken Dikkat!

Gözlük çerçevesini mutlaka yüz tipine göre seçmek gerekiyor, peki püf noktaları neler?

Gözlük Seçiminizi Yaparken Dikkat!
23 Aralık 2018 Pazar 11:25

Gözlük alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren RunoOptik yetkilisi Onur Görkem Bekçibaşı, “Gözlük çerçevesini yüz tipine göre seçmek gerekir” dedi.

 

Birbirinden farklı renk, şekil ve boyutlarda kullanılabilen optik ve güneş gözlükleri, tüketiciler tarafından çoğunlukla aksesuar ve moda amaçlı tercih edilirken, gözlük kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ise göz sağlığı

Göz sağlığı açısından nasıl gözlükler tercih etmemiz gerektiği konusunda bilgi veren RunoOptik yetkilisi Onur Görkem Bekçibaşı, gözlük tercihinde tüketicinin dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.

Gözlük çerçevesi konusunda bilgi veren RunoOptik yetkilisi Bekçibaşı, göz sağlığının önemine dikkati çekerek, ailelerin gözlük seçiminde daha dikkatli davranmalarını tavsiye etti. 

Dede mesleği gözlükçülük
Dede mesleğinin gözlükçülük olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bekçibaşı, çocukluğundan beri gözlük sektöründe yer aldığını söyledi. Eğitiminin farklı bir alanda olduğunu da belirten Bekçibaşı, dede mesleğini günümüzde devam ettirdiğini aktardı. 
Piyasada bulunan fabrikasyon gözlüklerin, tüketiciler tarafından tercih edilmemesi gerektiğini kaydeden Bekçibaşı, uygun fiyata gözlük alınabileceğine dikkati çekti. Devletin yerli gözlük üretimini desteklediğini söyleyen Bekçibaşı, “Dükkânda yerli gözlük bulundurmak zorundayız ayrıca fiyatı da diğer gözlüklere daha uygun” dedi. 

Yuvarlak ve kemik çerçeve gözlükler hala revaçta
‘Tüketicilerin genellikle ithal çerçeveleri tercih ettiğini’ belirten Bekçibaşı, bu sene çerçeve modellerinde yuvarlak ve kemik gözlüklerin en çok tercih edilen modeller arasında yer aldığını da aktardı.  

Yuvarlak çerçeve gözlüklerin sağlık açısından faydalı olduğuna da dikkati çeken Bekçibaşı, “Yuvarlak gözlük gözü ortalıyor. Ama kadınlar bu sene 80’li ve 60’lı yıllarda muşhur olan gözlüklere ilgi ve talep gösteriyor” ifadesini kullandı. 

Gözlük çerçevesi kişinin yüz tipine göre olmalı
‘Gözlük çerçevesi yüz tipine göre seçilmeli’ diyen Bekçibaşı, özellikle kadınların dış görüntüsüne çok önem verdiğine dikkati çekti. Bekçibaşı, “Çerçeve kişinin yüz tipine ve numarasına göre seçilmeli fakat biz tüketicileri bu konuda ikna edemiyoruz” diye belirtti. 

Piyasanın en büyük sıkıntısı sahte ürünler
Gözlük sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığından da bahseden Bekçibaşı, şu ifadeleri kullandı: “Sektörün en büyük sıkıntısı piyasada bulunan sahte ürünler. Bu sadece gözlük ve çerçeveyle sınırlı değil lens hatta lens solüsyonlarında bile sahte ürün piyasaya sürülebiliyor.”

Kadınların internet alışverişine yöneldiğini söyleyen Bekçibaşı, internetten gözlük almanın doğru  olmadığını dile getirdi.

Sahte gözlüklerin kadınlar tarafından tercih edildiğini söyleyen Bekçibaşı, “O gözlüklerin UV ışınlarına karşı koruyucu bir özelliği bulunmuyor. O yüzden gözü bozabilme ihtimali var. Tüketiciler eğer internetten gözlük alacaksa güvenilir firmaları tercih etmeli.  Ama optik gözlük alacaklarsa gözlükçüyü tercih etsinler. Optik gözlüklerde gözlükçüyle tüketicinin birebir temas kurması gerekiyor” diye konuştu. 

Göz vücudun alarm merkezi
‘Göz vücudun alarm merkezi’ diyen Bekçibaşı, “Karaciğer, böbrek ve kalp gibi organlarda bir problem olduğu zaman göze yansıma durumu söz konusu. Göz,  gerçekten vücudun aynası… Göz konforuna düşkün bir organ” ifadesini kullandı. 

Toplumda bilinçsiz bir gözlük kullanımının olduğuna dikkati çeken Bekçibaşı, gözlük seçiminde ve kullanımında tüketicilerin daha hassas davranmasını tavsiye etti. 
Bekçibaşı, “Yanlış bir gözlük kullanıyorsanız, göz numaranızın ilerlemesi durmuyorsa muhakkak  bir göz doktoruna daha sonra da gözlükçüye gitmeniz gerekiyor” dedi. 

Bekçibaşı, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımının toplumda yaygınlaşması sebebiyle göz sağlığını tehdit eden birçok unsurun olduğunu kaydetti. 

Kur farkının sektörü etkilediğini söyleyen Bekçibaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her tüketici kendi bütçesine uygun gözlüğü, çerçeveyi bulabilir. Vatandaşın en çok şikâyet ettiği konu devlet ödemeleri. Devlet 10 yıldır sadece 40 TL’lik bir katkı payı ödüyor. Bu çok az” 

Çocukların göz sağlığı çok önemli
Dükkânının bir bölümünü çocukların oynaması için oyun alanına çevirdiğini belirten Bekçibaşı, özellikle çocukların göz sağlığına çok önem verdiklerine dikkati çekti. Bekçibaşı, şu ifadeleri kullandı:  “Çocuğun gözünde kayma ya da göz tembelliği olabiliyor. Aileler bu konuda daha bilinçli olmalı. Gözlükçü de önemli bir faktör. Doktorun yazmış olduğu reçeteye uygun bir gözlük tercih edilmeli.”

Ailelerin çocuklarına karşı daha hassas ve dikkatli olması gerektiğini belirten Bekçibaşı, “Çocuğun gözü bozuksa çocuk kesinlikle gözlük takmalı. Özellikle küçük kız çocukları estetik kaygı içerisine girip gözlük takmıyor ya da daha şık çerçevesi olan gözlükleri tercih ediyorlar. Önemli olan çocuğun göz sağlığı. Çocuklarının göz problemi olduğunu kabul etmeyen aileler var” ifadesine yer verdi. 

‘Çocuklar konusunda daha hassas olmalıyız’ diyen Bekçibaşı, göz sağlığını ihmal etmemek gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Sektörde çalışan çoğu kişinin bilgisiz olduğuna dikkati çeken Bekçibaşı, sektörde birçok sıkıntının olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber : ESRA SARI
Kaynak: www.ticarihayat.com.tr
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali - 5 yıl önce
sanırım aynı ülkede bu işi yapmıyoruz. Arkadaş poliana gibi konuşmuş. gözlükçülerin asıl derdi sgk, onun ödemeleri, internet satışı ve derneğin gençlere bırakılmamasıdır...