Göz Kapağı Estetiği Bakışlarınızı Aydınlatıyor

Yüz bölgesi zamanın etkileri karşısında en çok yıpranan bölge olması sebebiyle dış görünüşe doğrudan etki ediyor.

Göz Kapağı Estetiği Bakışlarınızı Aydınlatıyor
23 Aralık 2018 Pazar 13:25

Yüz bölgesine yapılan estetik dokunuşlar görünümü ciddi oranlarda değiştirme ve gençleştirme özelliğine sahip.

 

Kişinin aynaya baktığı zaman kendini iyi hissetmesi, özgüven sahibi olması ve en önemlisi de hissettiği yaşta görünmesi için oldukça önemli olan dış görünüş artık etkili estetik dokunuşlar ile tamamen değişebiliyor.

Göz kapağı estetiği de yüz bölgesinde önemli değişim yaratan estetik çeşitlerinden birisi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emre Hocaoğlu, bu estetik türü hakkında oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.

NASIL BİR DEĞİŞİM ELDE EDİLİR?

Göz kapağı estetiği ile genellikle kapaklarda meydana gelen torbalanma ve sarkmaların giderilmesi, morlukların yok edilmesi ve bölgedeki dokunun daha elastik ve gergin durması mümkündür.

Göz çevresi bütün olarak ele alındığı zaman göz kapağı estetiği ile birlikte kaz ayaklarının giderilmesi, düşen kaşların kaldırılması da bu operasyonun etkisini arttıracak müdahaleler arasında yer almaktadır.

Gözler yüz bölgesinde ifadenin şekillendiği alanda yer aldıkları için kişinin dış görünümünü doğrudan değiştirirler. Bu nedenle göz kapağı estetiği ile elde edilen değişim kişinin çok daha enerjik, genç ve canlı gözükmesine sebep olur. Bakışların derinliği artarken aynı zamanda bakışların verdiği enerji de bu operasyonla beraber tamamen değişir.



KİMLER İÇİN UYGUN?

Göz kapağı estetiği zamanın etkileri sebebiyle ortaya çıkan yıpranmaları ortadan kaldırmak için uygulanır. Bu bölgede yaşlanmaya bağlı olarak derinin elastikiyetini yitirmesi ve sarkması en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir.

Bunun yanı sıra bölgedeki yağ dokularıyla birlikte sarkan deri torbalı bir görünüm oluşturarak kişinin yorgun bir ifadeye sahip olmasına neden olur. Göz kapağı estetiği bu tür sorunları olan kişiler için uygundur.

Operasyonda belirli bir yaş sınırı yoktur. Genetik faktörler sebebiyle genç yaştaki kişilerde de göz kapağı bölgesinde sarkma sorunu meydana gelebilir.

18 yaşın üzerinde kadın ya da erkek fark etmeksizin göz kapağı bölgesinde sorun olan herkes göz kapağı estetiği yaptırmak için uygun bir adaydır.

Orta yaş ve üzerindeki kişiler tarafından daha çok tercih edilen göz kapağı estetiği hızlı iyileşme süreci ve yüzdeki dikkat çekici değişim etkisi ile bu bölgede sorunu olan herkes tarafından tercih edilmektedir.

Doç. Dr. Emre Hocaoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Kaynak:
www.mynet.com


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.