Gözlük Seçimi Göz Sağlığınızı Etkiliyor!

''Gözlükler, göz sağlığını korumak ve görme deneyimini iyileştirmek için oldukça önemli bir araçtır"

Gözlük Seçimi Göz Sağlığınızı Etkiliyor!
13 Ekim 2023 Cuma 11:00

DÜNYA GÖRME GÜNÜ'NE ÖZEL GÖZLÜK SEÇİMİNİN GÖZ SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Dünya Görme Günü, göz sağlığına dikkat çekmek ve göz hastalıklarının önlenmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü kutlanıyor. Göz sağlığının yaşam kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten Arıkan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, ''Göz sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, göz sağlığı zaman içinde değişebilir ve bazı sorunlar görme yeteneğimizi etkileyebilir. Bu noktada 'Dünya Görme Günü' düzenli göz muayenelerinin ve gözlük kullanımının göz sağlığında ne kadar kritik olduğunu vurgulamak için bizlere bir fırsat sunuyor.'' dedi.

Dünya Görme Günü, insanlara göz sağlığının önemini vurgulayıp görme sorunlarını önlemek ve tedavi etmek için farkındalık oluşturmayı amaçlayarak her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü kutlanıyor. Göz sağlığı, yaşam kalitesini belirleyen önemli bir faktör olmanın yanı sıra iyi bir görme yeteneği, günlük yaşamımızı sürdürmek, okumak, iş yapmak, çevremizi keşfetmek ve dünyayı deneyimlemek için kritik bir gereksinim haline geliyor.

Günümüzde, dünya genelinde birçok kişi görme sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bunların birçoğunun erken teşhis ve uygun bakım ile önlenebilir veya tedavi edilebilir olduğunu belirten Arıkan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, ''Dünya Görme Günü, bu sorunlara karşı farkındalık yaratmanın yanı sıra, göz sağlığını düzenli olarak kontrol ettirmenin ve gözlük kullanımının insan hayatındaki önemini vurgulamaktadır.'' dedi.

''Düzenli Göz Muayenesi ve Gözlük Kullanımı Riskleri Önlüyor''

Göz hastalıklarının erken teşhis edilmesi, tedavi şansını artırıyor ve düzenli göz muayeneleri, görme sağlığı açısından kritik önem taşıyor. Görme sağlığını korumanın temel adımlarının başında sağlıklı bir yaşam tarzı, güneşten korunma, sigara içmeme ve beslenme alışkanlıklarını göz önünde bulundurmak geliyor. Bunların dışında zararlı güneş ışınları, gözün yapısında telafi edilmesi mümkün olmayan hasarlar oluşturabiliyor. Bu nedenle UV korumalı gözlük kullanmanın özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça önem taşıdığını ifade eden Mahmut Arıkan, ''Gözlere doğrudan ulaşan zararlı ışınlar, gözlerinize zarar verebilir ve görüş kalitenizi etkileyebilir. UV ışınları için yüksek emici özelliği olan güneş gözlüklerini kullanabilirsiniz. İyi güneş gözlüğü modelleri, güneşin zararlı ışınlarına karşı etkili bir koruma sağlar. Astigmat, miyop veya hipermetrop gibi görme bozukluklarında, duruma göre uzağı ya da yakını görmemizi sağlayan gözlükleri alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Herkes kendi ihtiyacına yönelik bir seçim yapmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Gözlük Seçimi Kritik Önem Taşıyor

Mahmut Arıkan, ''Gözlükler, göz sağlığını korumak ve görme deneyimini iyileştirmek için oldukça önemli bir araçtır. Göz hasarlarını önlemeye yardımcı olduğu ve gözleri güneş ışığının ultraviyole ışınlarıyla doğrudan temastan koruduğu için güneşe çıkıldığında mutlaka güneş gözlüğü takmak gerekiyor. UV ışınlarına aşırı maruz kalmak, katarakt gibi göz sorunlarına yakalanma riskini hızla artırır. Ayrıca, rahatsız edici gözlükler takmak baş ağrısına ve gözlerinizde strese neden olabilir. Herhangi bir gözlük satın almadan önce, yüze tam oturduğundan ve aynı zamanda hafif olduğundan emin olmanız gerekir. Bol veya ağır gözlükler takmak göz sorunlarınızı daha da kötüleştirebilir. Özellikle göz gelişimi açısında çocukların kullandığı gözlüklere dikkat edilmeli. Çocuklar için özel olarak geliştirilen kaliteli ve dayanıklı güneş gözlükleri tercih edilmelidir. Kalitesiz güneş gözlükleri, sahte bir gölge oluşturduğu için göz bebeğinin büyümesine ve güneş ışınlarına daha fazla maruz kalmanıza neden olur. Güneş gözlüğü seçerken mutlaka cam özelliklerini kontrol etmeniz gerekir. Güvenilir, dayanıklı ve orijinal marka gözlük olmasına dikkat edilmesi oldukça önemli.'' diyerek sözlerini noktaladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.