Göz Yorgunluğunu Azaltan Teknolojik Gözlük

ViXion01 akıllı gözlük cihazı, nesnelerin mesafesini ölçme ve lensleri gerçek zamanlı olarak ayarlamaya katkıda bulunan ön ToF sensörüyle çalışıyor.

Göz Yorgunluğunu Azaltan Teknolojik Gözlük
29 Ocak 2024 Pazartesi 10:54

ViXion01 akıllı gözlük ne işe yarıyor?

Açıklanan bilgilere göre yeni ViXion01 akıllı gözlük cihazı, nesnelerin mesafesini ölçme ve lensleri gerçek zamanlı olarak ayarlamaya katkıda bulunan ön ToF sensörüyle çalışıyor. İlk defa 2017 yılında ortaya çıkan bir prototipten yola çıkarak geliştirilen teknoloji, yenilikçi ögelerinin yanı sıra pratik bir kullanıma da ev sahipliği yapıyor.

ViXion01’in geliştirilmesine katkıda bulunan ve projede yönetici konumunda yer alan Toshiharu Uchiumi’nin açıkladığı bilgilere göre bu gözlükler, küçük yazıları okuma ya da modelleri birleştirme gibi detayların ön planda olduğu durumlarda kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlayacak.

Engadget’in haberine göre cihaz, önemli ölçüde miyopisi olan kullanıcılar için bile oldukça basit bir şekilde hizmet verecek. Akıllı gözlük, pil ve ana devreden kaynaklı hafif dengesizliğe rağmen yine de oldukça net bir görsel deneyime kapı aralayarak göz yorgunluğunu en aza indirmeye yardımcı olacak.

Elbette ki bu akıllı gözlüğün bir tıbbi cihaz olmadığını hatırlatmakta yarar var. Ürün her ne kadar göz sağlığı için önemli katkılar sunsa da cihazın araç kullanırken ya da egzersiz esnasında kullanılmaması öneriliyor. Şimdilik gözlüğün pil kapasitesinin ne kadar olduğu açıklanmasa da günlük kullanıma elverişli olduğu ifade ediliyor.

Son olarak akıllı gözlük, IPX3 derecesi sayesinde hafif yağmura ve terlemeye karşı dayanıklılık gösteriyor. Japonya’da yaklaşık 690 dolar fiyat etiketiyle ön siparişe açılan ürünün diğer ülkelerde raflara gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Kaynak:www.webmasto.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.