Çocuklarla iletişimde göz teması önemli...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Özen, çocuklarla iletişimde göz temasının çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuklarla iletişimde göz teması önemli...
25 Mart 2015 Çarşamba 13:31

Eğitimin, çocuğun doğumuyla birlikte evde başladığını ve bu süreçte anne babaların rolünün son derece önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Özen, "Anne babaların en önemli görevleri, çocuklarının bağımsız yaşama tam katılımını sağlayacak davranışları ve becerileri kazandırmak ve mutlu çocuklar yetiştirmektir." dedi.

Etkili iletişimin öncelikle anne, baba ve çocuk arasında duygu paylaşımını gerektirdiğini vurgulayarak, "Anne babaların, çocukları istedikleri bir şeyi başardığında kocaman bir gülümsemeli, 'süper', 'harikasın' gibi sosyal övgüleri ifade ederken ses tonlarını vurgulu kullanmalılar." şeklinde konuştu.

Anne babaların, oyun fırsatlarını da kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Çocuklara yöneltilecek komutlar, göz teması kurularak verilmelidir. Açık ve net cümleler kullanılmalı, sözler davranışlarla desteklemeli, çocuklara seçim yapma fırsatları sunulmalıdır. Evde herkesin uyabileceği birkaç kural belirlemek, bu süreçte yapılması gereken en önemli davranış biçimi olacaktır." dedi.

Kaynak:herdakikahaberler.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.