Lens Nasıl Çıkarılır?

Yeni lenslerinize yeni yeni alışıyorsanız, onları çıkarıp takmak sizin için zor bir süreç olabilir.

Lens Nasıl Çıkarılır?
25 Mart 2015 Çarşamba 15:20

Yumuşak veya sert olsun, lenslerinizi temizlemek, uyumak veya değiştirmek için düzenli olarak çıkarmanız gerekir. "Klinik Kontakt Lens Uygulaması," yazarı Edward S. Bennett'na göre lenslerinizi çıkarmak biraz alıştıktan sonra hızlı ve basit bir işlemdir.

Malzemeler:

Parfüm içermeyen antibakteriyel el sabunu
Temiz havlu
Tuzlu su solüsyonu


Talimatlar:

Kontak lenslerinize dokunmadan önce onları mikroplardan korumak için ellerinizi kokusuz antibakteriyel sabunla yıkayın. Daha sonra temiz bir havlu ile kurulayın.

İki gözünüze de ikişer damla tuzlu su solüsyonu damlatın ve 10 dakika bekleyin. Bu lenslerinizi nemlendirerek onları çıkarılmaya hazırlar.

Kontak lensiniz düştüğünde onları kolayca bulabilmeniz için önünüzdeki tezgah veya masanın üzerine bir havlu yerleştirin.

Yukarı bakarak, işaret parmağınızla lensi gözünüzün dışına doğru kaydırın.

Lensi başparmak ve işaret parmağınızın arasında hafifçe sıkıştırın ve yavaşça gözünüzden çekin. Yumuşak lens takıyorsanız giymek, parmaklarınızla kavramanız ve gözünüzden çekmeniz daha da kolay olacaktır. Ancak sert lens takıyorsanız, gözünüzden çıkması için lensin bir ucunu parmağınızla yukarı çekin.

Aynı işlemi diğer gözünüzde de tekrarlayarak, kontakt lenslerinizi saklamadan önce tuzlu su solüsyonunda temizleyin.

İpucu ve Uyarılar:

Lenslerinizi çıkarmak için uzun tırnak kullanmayın, bu lensinizi yırtabilir ve gözünüze zarar verebilir.

Kaynak: nasilkolay.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.