Bugün 10 Ekim Dünya Görme Günü

Bu yılki Dünya Görme Günü teması, “Önceliğimiz Göz Ve Görme Sağlığı Olsun”

Bugün 10 Ekim Dünya Görme Günü
10 Ekim 2019 Perşembe 09:38

Dünya Görme Günü, tüm dünyanın dikkatini körlük ve görme azlığı üzerine çekmek üzere her yıl Ekim ayının ikinci haftası Perşembe günü düzenlenmektedir.Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı öncülüğünde birçok resmi ve sivil örgütün katılımıyla kurulan uluslararası Right to Sight inisiyatifince her yıl Ekim ayının 2 Perşembe günü Dünya Görme günü olarak kutlanmaktadır.

2019, Dünya Sağlık Örgütü Küresel Eylem Planının son yılıdır.

Bu yılki Dünya Görme Günü teması, “Önceliğimiz Göz Ve Görme Sağlığı Olsun”. Koruyucu göz ve görme sağlığı hizmetleri ve erken teşhis önceliğimiz olmalıdır.

Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları, meslek örgütleri ve göz sağlığı kuruluşları ile işbirliği halinde oluşturduğu bir inisiyatiftir. Dünya Görme Günü önlenebilir körlük ve görme kusurları konusunda küresel dikkat çekmek için 2020 yılına kadar her yıl Ekim ayının ikinci Perşembe günü düzenlenen farkındalık günüdür.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 vizyonu ”GÖRME HAKKI” Girişimi ile önlenebilir körlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ‘nün tahminlerine göre:

* Dünya’da 284 milyon kişi görme Kusurlu,
* Bunların 39 milyonu kör ve 245 milyonu da orta veya ileri derecede görme kusuru vardır,
* Mevcut körlüğün %80’i tedavi edilebilir önlenebilir,
* Görme kusurlularının %90’ı gelişmekte olan ülkelerdedir,
* Görme kusurluların yaklaşık %65’i 50 yaş üzerindedir,
* 19 milyon çocuk görme kusurludur,

Bugün ayrıca ülkemizde göz kırma kusurlu hastalara en iyi ve kaliteli görüşü sağlamak amacı ile tamamen %100 yerli sermaye ile kurulan OPAK LENS AŞ nin yeni Freeform oftalmik cam üretim tesisinin Antalya’da açılışı yapılarak optik sektörüne hizmet vermeye başlayacak.

33 ildeki 47 deposuyla Türkiye’nin en geniş optik ürün dağıtım ağına sahip bulunan Opak Lens, 16 Kasım 2018’de Türkiye’nin önde gelen RX üreticilerinden Akay Optik ile yaptığı satın alma anlaşmasıyla, yerli optik cam üreticisi kimliğine de sahip olarak faaliyet alanını genişletmişti. Türk markalı stok camların ve Türkiye’de üretilen özel üretim camların yurt dışına ihracatında ilk adım olacak çalışmaları başlatmak üzere Antalya’da kurulan OPAKAY RX üretim tesisi Antalya ve çevre illerden optik sektörü mensuplarının katılımı ile bugün açılarak üretime başlıyor.

Biz de Optik Gazete olarak bu yeni girişimin OPAKAY’a ve tüm optik sektörüne hayırlı olmasını diliyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.