Almanya’da İnternet Satışına Yenik Düşen Bir Eczacı Eczanesinin Camına Hüzünlü Bir Veda Mektubu Astı

Almanya’da internetten ilaç satışına yenik düşen bir eczacı, eczanesinin camına acıklı bir veda mektubu astı.

Almanya’da İnternet Satışına Yenik Düşen Bir Eczacı Eczanesinin Camına Hüzünlü Bir Veda Mektubu Astı
04 Ocak 2018 Perşembe 14:06

Eczacının veda mektubunda ise şunlar yazılı:

 "Değerli Müşterilerimiz,

20 yıldır bu güzel sokakta hizmet veren eczanemi, 30 Haziran tarihinde kapatmak zorunda olmam beni çok derinden üzüyor, ancak günümüzde internetteki eczane sayfaları, evlere teslim ilaç kargoları karşısında giderek artan işletmecilik yükünün altında, biz küçük eczanelerin ne yazık ki daha fazla yaşama şansı kalmamıştır.

Haziran ayı sonuna kadar sizlere burada danışmanlık hizmeti vermeye devam etmekten memnuniyet duyacağız.

Özellikle de sürekli müşterilerimize yıllardır devam eden bağlılıkları ve güvenleri için ekibim adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Sizlere bir ömür güzel ve en önemlisi sağlıklı günler diliyoruz. 

Dr. Ecz. Michaela Esslinger ve Donnersberger Eczanesi Ekibi"
 

Tüm Optik Mağazalara Çağrımızdır

Haberi değerlendiren Opak Lens AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, “Bizim, en başından beri söylemeye çalıştığımız da bu. Yurt dışındaki eczaneler, internetten ilaç satışı nedeniyle rekabet edemiyor ve kapanıyorsa, internetten gözlük ve lens satışının önü açılırsa bizde de durum aynı olacak.


Opak Lens AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi

Bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde internet üzerinden ilaç, okuma gözlüğü ve kontak lens satışlarının serbest olması, birçok eczaneyi ve optik müesseseyi zor durumda bırakmış ve hala bırakmaya devam etmektedir. Avrupa’da bu konuda yapılan birçok girişime rağmen henüz geri dönüş olmamıştır. Kontak lens gibi okuma gözlüklerini de internetten satın alan Avrupa halkının, bir hekime muayene olmadan bunları bilinçsiz bir şekilde ve gelişigüzel alması, birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Ticari kazanç uğruna halkın sağlığından ödün verilmesi, geri dönüşü olmayan sorunları da beraberinde getirecektir.

Mesleki mevzuatımıza göre, her türlü (kozmetik renkli ve numaralı) kontak lensler, ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen reçete ile sadece Optisyenlik müessesesinde satışına izin verilen tıbbi cihazlardır. Bunun bu şekilde devam etmesi, hem sağlık açısından hem de ticari açıdan bizim için çok önemlidir. Tüm optik sektörü olarak, bunun bu şekilde kalması için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.